Михаил Миков: Внушенията за дълбок разлом в БСП са пресилени

  • 16 април 2019 14:40

  • 774
  • 2
Михаил Миков: Внушенията за дълбок разлом в БСП са пресилени
© Novini.bg (архив)

Внушенията за апокалиптични сценарии за дълбок разлом в БСП са пресилени, заяви пред БНР Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, член на Националния съвет на БСП и бивш председател на социалистическата партия. Той уточни, че става въпрос за това, че ръководството се е опитало да наложи една листа за евроизборите, но не успя.

Листата беше разместена след тайно гласуване и листата е подредена по различен от виждането на председателя Нинова начин, каза предшественикът ѝ Миков.

В листата имаме млади хора (Петър Витанов и Цветелина Пенкова - б.р.), които имат деловата компетентност да бъдат представители на БСП в Европарламента. Никой не се е родил популярен, отбеляза Миков в отговор на въпрос за липсата на популярност на двамата кандидати за ЕП.

Позицията на Нинова, че няма да носи отговорност за резултата от евроизборите, е продукт на изпуснати нерви. Тя може да казва всичко, но на първо място председателят носи отговорността и няма как да избяга от нея за всеки едни избори, подчерта още бившият лидер на БСП и допълни, че "позицията на бягство от отговорност няма как да се случи".

Освен това листата в този ѝ състав, с изключение на двама души, единият от които е председателят на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и още едно име, е предложена от ръководството, каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

По повод заетото от Иво Христов, шеф на кабинета на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, четвърта позиция в евролистата на БСП Миков изтъкна, че това е "еднолично решение на г-жа Нинова".

Първоначално в партията се коментираше името на проф. Иво Христов, така че се получи подмяна. Определено смятам, че имаше злоупотреба с тези имена, но трябва да гледаме напред, каза Миков.

Той отхвърли категорично всякакви твърдения, че е получил 30 млн. лева, за да се откаже от лидерското място в БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.16 | 15:39

2

Точно пък Миков да коментира действията на Нинова е несериозно,защото той беше вкарал в дълбока яма БСП служеше вярно на Борисов,правилно постъпи Нинова че ги махна от това да са вечни депутати,което не могат да преглътнат.Ако наистина и сега мислиш за партията си няма говориш глупости в публичното пространство

Умник Гюро

2019.04.16 | 15:05

1

На днешния ден преди 94 години БКП/БСП-терористи бомбардираха църквата "Света Неделя" и избиха 213 невинни българи: жени, деца, генерали, офицери и други. Анатема на тази сатанистка терористична организация, която още не се е извинила на българския народ.


Добави коментар

Водещи новини