Карадайъ: Търновската конституция винаги е била опора на демокрацията

  • 16 април 2019 11:28

  • 311
  • 1
© БНТ

Днес ние изразяваме огромната си почит към основните идеи на Търновската конституция – държавност, конституционализъм и парламентаризъм. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на тържественото честване на 140 години от приемането на Търновска конституция.

"Датата на приемането на Търновската конституция е паметна, безспорно една от най-светлите в историята на съвременна България. В Търновската конституция са залегнали множество демократични принципи като, защита на гражданските свободи, свободата на личността, равенството на закона, свободата на печата и д.р", допълни той.

"Търновската конституция винаги е била опора на демокрацията, въпреки че няколко пъти е била нарушавана, както и променяна", каза още Карадайъ. 

„Днес приоритетите пред страната ни е членството в ЕС и НАТО. Нашето бъдеще е свързано с утвърждаване на ценностите положили основата на Търновската Конституция. Достоен пример за обединителните процеси и отрицание на разделението и омразата. Нека помним, че от всички нас, държавници и политици, зависи дали ще пренесем през това сложно време съзидателното и конструктивното или ще станем заложници на конфликтите”, разкри той. 

"Учредителите са ни оставили завет, че въпреки политическите разногласия, националните интереси са над всичко", завърши Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,

Последвайте канала на

Радина Лазарова
311 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кристина Тодорова

2019.04.16 | 11:51

1

Вече на няколко места във Вашите новини намирам правописни грешки! Последната такава - написано Упора, вместо Опора, на две места в новината за честването на Търновската конституция. Моля Ви, пишете грамотно, бързането не е оправдание!

Добави коментар

Водещи новини