Румен Радев: Не съм снемал доверието си от Иво Христов 

  • 15 април 2019 17:22

  • 1001
  • 5
Румен Радев: Не съм снемал доверието си от Иво Христов 
© Булфото (архив)

Българската конституция ясно определя индивидуалните права и свободи, всеки е свободен да се кандидатира за изборна длъжност и това е лично решение на Иво Христов, което аз уважавам. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на във Велико Търново преди участието си в тържественото заседание на Конституционния съд. Коментарът на държавния глава е по повод кандидатирането на началника на кабинета му Иво Христов за евродепутат от листата на БСП

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че Христов е обсъдил с него участието си в евроизборите. Не съм снемал доверието си от г-н Христов, каза президентът в отговор на въпрос дали включването му в листата на БСП за евроизборите не е оценка за работата му. Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да прави своя избор, каза Радев.

"Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има нужда от компетентни и свободомислещи представители в Европейския парламент, които да отстояват българския интерес в условията на все по-динамична Европа", посочи държавният глава, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1001 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
човечето се излага

2019.04.15 | 21:48

5

Няма по жалко и лицемерно изказване от това. Наивинитет, недорасла и незряла мисъл излъчва то. Сякаш говори пред възпитаници на детска градина. Хората не са толкова наивни и прости, за разлика от теб, човече!

Умник Гюро

2019.04.15 | 17:40

1

Фатмакус Глупакус - нова порода в българската политическа фауна. Породата е създадена от генерал Решетников в лабораториите на руските тайни служби. Породата се характеризира с червена болшевишка козина и липса на мозъчни гънки.

Говорите за премиера нали?

2019.04.15 | 18:23

4

Не е хубаво да бъркате Президент с премиер!

За гербераст, тази грешка е разбираема, ама за нормален човек не е!

Анонимен

2019.04.15 | 17:48

2

Най-тъпия , арогантен президент , който сме имали-междувпрочем-президент само на БСП!

2019.04.15 | 18:05

3

НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТЕБ ДЪРТАК НЕГРАМОТЕН

Добави коментар

Водещи новини