Петър Витанов: В номинацията на Иво Христов няма нищо необичайно

  • 15 април 2019 16:36

  • 637
  • 3
Петър Витанов: В номинацията на Иво Христов няма нищо необичайно
© Кадър: Нова телевизия

Не бих могъл да кажа, че пленумът беше инфарктен, напротив – в него имаше задълбочени дискусии. Няма друга политическа партия, която по такъв начин да демонстрира демократизма си в нея. В нашата партия няма никакви черти на авторитаризъм. Има колективен дух и решенията се взимат солидарно. Това заяви в студиото на "Плюс-минус" по Нова телевизия народният представител от БСП Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, който заема второ място в листата за европейските избори.

,,Не може да става и дума за бламиране на г-жа Нинова, тъй като всеки от Националния съвет има право на глас. Тази листа бе гласувана от всички членове на Националния съвет, така че всички носят политическа отговорност, не само г-жа Нинова'', обясни Витанов.

,,Не мога да кажа, че има разцепление в партията. По-важният въпрос е този, който е обвързан с политиките. По посланията и вижданията нямаме никакви различия'', каза още той и допълни, че листата на БСП не е евроскептична.

,,БСП не е евроскептична партия, защото ние подадохме молба за членство на България в ЕС, така че всеки един такъв опит да се изкара партията антиевропейска обслужва нашите политически опоненти. Бих казал, че листата ни е умело балансирана. Ние сме преди всичко български граждани и нашата задача е да отстояваме българския национален интерес'', коментира депутатът от левицата.

,,Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка беше сред номинираните. Неговото присъствие е положително, тъй като той е един силен ляв интелектуалец, който ще подчертае нашия проевропейски профил, поради което в неговата номинация няма нищо необичайно'', посочи Витанов и добави, че не е забелязвал президентът да демонстрира пристрастия към БСП.

,,Битката на предстоящите избори ще бъде да променим България и да променим Европа'', завърши Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Владимир Василев
637 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2019.04.15 | 19:16

3

Браво г-н Витанов,наистина на този пленум БСП показа,че е демократична партия и всеки може да предлага и гласува за кандидатите,а опитите да се търси интригата ,да се търси бламирането на Нинова са неоснователни,тази свобода даде възможност да се издигне една достойна листа с млади и образовани хора.Кои тръгнаха да говорят против Нинова-вечните депутати Станишев,Мерджанов,Близнашки ,Дъбов,които не могат да и простят,че промени партията и без тях и при които партията беше на дъното..Цинизъм е изказването на Станишев. Такова е това и на Борисов,че листата е шпионин-ДС,защото първо е добре да поогледа неговата партия колко процента са бивши комунисти и е добре да покаже как се избират техните кандидати за евродепутати или просто ги прочитат и присъствуващите ръкопляскат

2019.04.15 | 17:06

1

Ало,господинчо,вие в тази "демократична" партия,наследник на онази(противно ми е да назовавам името й),която изби цвета на нацията и върна България поне столетие назад в развитието й,се надявате някой да повярва,че сте се променили в посока търпимост,уважение към опонента и грижа за....Нищо подобно!Вие сте толкова "леви",че няма по-леви от вас,както сте и социалисти ха,ха.Едва ли си вярвате самите вие.И вие като всички,които членуват в партия,търсите крлепира !

Аз

2019.04.15 | 17:47

2

Всъщност - прав е, че не са бламирали Нинова! Мисля, че в момента тя е най-доволна от еазвитието! Като пак загубят - ще може да им каже: Аз казах ли ви, че тези не са подходящи! Което ще подобри нейната позиция като лидер. А това може и да доведе до сериозна промяна в БСП. Току-виж накрая се появи и Бг социалистическа партия?! Май много се размечтах...

Добави коментар

Водещи новини