Иван Костов: Предоверявах се и не упражнявах достатъчен контрол

Повече от година пиша книгата си "Свидетелства за прехода". Посткомунистическото общество ще е сърдито заради книгата ми. Тези хора не можаха да се разделят с комунистическите си възгледи и да приемат Прехода. Те винаги са били срещу средствата, с които той се осъщетсвява. една от целите на книгата е да се обясни на хората защо днешната ситуация е такава. Това каза Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - в сутрешния блок на БТВ.

"Митовете тръгват още от самата грешна рецепта на Прехода. Тя е една и съща за всички бивши комунистически страни, но беше реализирана различно. Оказа се, че демокрацията има сериозни дефицити. Преходът в буржоазна контрареволюция. Много тежка е реализацията на Прехода. Опитал съм се да намеря точният момент на началото на Прехода. В основите му строи един компромис - създаването на нова Конституция на страната и съгласието на бившите комунисти да стартират реформи", коментира бившият премиер на България.

Свидетелствам от онези ми години. Урокът, който съм извлякъл за себе би, голямата ми гревшка е, че не извършихме декомунизация по примера на Конрад Аденауер (първият канцлер на Федерална Република Германия). В самото общество нямаше такава нагласа. Това означава пълна промяна на учебниците по история и на програмата по литература. По друг начин да се образоват младите българи, за да станат убедени привърженици на демокрацията.

"Андрей Луканов заедно с Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва преследваха едно и също нещо - да стартират Прехода. Луканов имаше много ясно изразена идея да го управлява така, че да е в полза на неговата политическа сила, а СДС да плати тежката цена и това се случи".

"Мафията се роди от контрабандата. Тя беше спорт във всички европейски страни. Тя се извършваше по старите канали на Държавна сигурност. Това бяха първите големи натрупвания на пари. По едно време изглеждаше, че сме спечелили битката с мафията. Тя обаче не е лесна, тя е срещу определени обществени нагласи, начина, по който гледа обществото на бъдещето си. Трябваше много правителства след това да я продължат, а не да сключват капитулация и мир", каза Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

"Банките изпаднаха в много тежка ситуация заради голямата девалвация на лева. Обезценяването на парите удари много силно по банките. Държава тогава почти наистина нямаше. Имаше стикери, които се лепяха по всички малки магазинчета и пишеше с по три букви кой е охранителят. Тези фирми не получиха лицензи за застрахователи, победихме ги донякъде. Те бяха близки до политически централи и това е ясно на всички", спомня си Костов. "Не се гордея, че съм въвел валутен борд в страната. Така лиших БНБ от нейната независимост и възможност от икономически растеж", коментира той.

"Предоверявах се не упражнявах достатъчен контрол, това е моята слабост. Това е въпрос на светоглед", разкри Костов. Той призна, че е бил предаван.

Така и не се разкри всичко около Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент. Ние не го направихме, но защо следващите не го направиха. "Аз живея в къща, която съм построил със собствените си ръце и помощта на баща ми. Живея в дома си от 1981 г. Дълго време в представите на българите живеех като човекът, който е заграбил половината собственост на България. Това не е така. Много хора са представяли собственото си забогатяване като мое. В България тези неща са тъжни. Масовата приватизация изцяло идея на БСП. Тя беше проведена от тях. Още тогава твърдях, че това няма да свърши добре. Това бе политическа измама от много голям калибър", спомня си Костов.

"Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не я познавам. Министрите назначаваха хората от техния екип. Трябва да попитате Валентин Василев за назначението ѝ", увери Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. А твърденията, че лично той я е назначил, го накараха откровено да се засмее.

За Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и ДПС Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - каза: „Опитал съм се обективно и критично да посоча каква е била ролята им при взимането на ключови решения за България. След изборите през 1997 г. ДПС започна да се сближава и да изпълнява политиката на „Мултигруп“, а това е фирмата на Държавна сигурност“.

Като голямо предателство определи Костов решението за предоставяне на въздушното ни пространство на НАТО за бомбардировките над Сърбия.

"Тази книга ми отне много сили. Не бе лесно да я напиша", призна той.

"Демокрацията в България е в упадък. Тя проявява много дефекти. Ние сме в регрес", е оценката на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - днес.

Коментари

 1. 2019.04.11 | 13:27

  Костов ще остане завинаги в историята на България. Той е човека , който успя да европеизира доколкото бе възможно една изостанала балканска държава. А ако още се съмнявате в това се замислете къде сте били през 1997 г. какво сте работили , какво сте яли , как сте се обличали ,какво се карали и къде навън сте ходили . Просто се замислете как се е променил битът ви за тези години . За да си отговорите обаче , трябва да сте над 35 години .

 2. 2019.04.11 | 12:02

  Колко да е ограбил, като за толкова години да не му проличи някак си? Докато елитите на всички партии през годините бъкат от сметки, имоти, роднинства, връзки, снимки. Сочейки един за виновник, сякаш забравяме стотиците други, които реално забогатяха покрай властта.

 3. 2019.04.11 | 11:55

  мислел да ни прави Лас Вегас на Балканите, щели сме да печелим от хазарта, защото в някой страни е забранен, само въртим ролетката, жените въртят свирки, броим парите и толкова. Промишлност не ни била нужна, според Командира на педерастите. Обаче хазартната мафия ги измамила, предоверил се.

 4. 2019.04.11 | 11:52

  не е виновен за нищо, друг му е виновен че закопа България, предоверил се.

 5. 2019.04.11 | 11:26

  КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ. ЗА МВР- 1 000 0000 000 ЛЕВА ОТ ДАНЪЦИТЕ. ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА 200 000 000 ЛЕВА. ЗА "ИНТЕГРАЦИЯТА " НА ЦИГАНИТЕ 2-3 МИЛИАРДА. ИЗЛИЗА ЧЕ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН РАБОТИ ЗА ВРАГОВЕТЕ СИ ,КОЙТО ГО УНИЩОЖАВАТ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ. ПЛАНЪТ РАН -ЪТ НА ГОСПОДАРИТЕ ЗА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА ,ИЗПЪЛНЯВАН ОТ НАШАТА ПРЕСТЪПНА КРАДЛИВА ШАЙКА.

 6. 2019.04.11 | 10:08

  ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПО ТЕРИТОРИЯТА.

  1. 2019.04.11 | 11:24

   И ДА НЕ ЗАЩИТАВАШ ГОСПОДАРИТЕ ЦИОНИСТИ.

  2. 2019.04.11 | 11:05

   Планът Ран Ът е мъртъв много отдавна но Планът ''Решетников'' в момента е в действие и е насочен пряко против демокрацията и свободата на словото в България, както и срещу Европейският път на България!
   Планът ''Решетников'' е в действие заради новият анти корупционен закон, който изобличи всички червени мафияти, ДС агенти, които през годините приватизираха държавна собственост и забогатяха на гърба на бедният народ, това са бесепарските мафиоти - Баневи,Бенчев, Арабаджиеви, Гергови, всички до един са свързани с вусшата комунистическа номенклатура !
   Ето за това БСП/БКП се бори със зъби и нокти за властта, за да не им се покажат кирливите червени ризи!

 7. 2019.04.11 | 10:36

  Защо през цялото време Костов се ПОДХИЛВАШЕ и се смееше по време на репортажа? ТОВА не ли подигравка с една не успешна промяна и ограбена държава за която той носи отговорност? Как да не познава оная"лисица"КУРНЕЛИЯ ?ЗАЩО НИ ПРАВЯТ на малоумни бивши и днешни политици?

  1. 2019.04.11 | 11:18

   ТОЗИ МАНГАЛ, НА ВРЕМЕТО, СЕ ИЗСМЯ В ЛИЦЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, КАТО Я ОГРАБВАШЕ И ПРОДАВАШЕ!

   Подхилва се ЗАЩОТО Е ЦИГАНИН ДОПУСНАТ ДО ВЛАСТ, И ОЩЕ НЕ СИ Е ПОЛУЧИЛ ЗАСЛУЖЕНОТО!

   ЦИГАНИНЪТ, НА КАКВАТО И ДА Е ВЛАСТОВА ПОЗИЦИЯ ДА Е, СИ ОСТАВА ЦИГАНИН!

 8. 2019.04.11 | 11:14

  За своето време Иван Костов се изяви като икономист поел контрола на фалирана България от Андрей Луканов и сиромаха Жан Виденов, който с действия и бездействия докара 1 долар за 3000 лева.ТЕЖКИЯ ВЪПРОС КОЙТО ВИНАГИ ЩЕ ТЕЖИ НАД КОСТОВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ - НЕ ОТВОРИ НАВРЕМЕ ВСИЧКИ ДОСИЕТА НА ДС И РУМНО, ЛИПСА НА ТАКАВА РЕФОРМА В МВР И МНО.В СЛЕДСТВИЕ СЕ РАЗВИХА ИЗГРАДЕНИ СТРУКТУРИ НА БИВШАТА ДС ЗА ДЕГРАДАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО И ЛИПСА НА БОРБА С КОРУПЦИЯТА. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ ПАСИВНОСТ У ОБЩЕСТВОТО ОСТАНА УБЕЖДЕНИЕ, ЧЕ ЖИВОТА Е ЛОШ И ПОРОДИ НОСТАЛГИЯ ПОМИНАЛОТО, НАРОИХА СЕ МРЪНКАЩИ БЕЛОВЛАСИ ДЯДКОВЦИ И БАБИ - ТА ВЪПРОСА Е ЗАЩО, БЕ ВАНЧО???

 9. 2019.04.11 | 11:06

  Продукт на дисидентския отдел на ДС.

 10. 2019.04.11 | 10:13

  ....комунделите не могат да го търпят защото отсвири майка им Русия и навря момчетата им в дупките ! ... а на разбирачите по приватизация само ще кажа че ако дължиш на банкера пари за цял апартамент и искаш да му набуташ москвича си дето си го платил 5 бона , банкера само ще си почеше чорапа и пак ще ти вземе апартамента , Умньо !!!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Избори

още

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли да се забрани вносът на стари дизелови автомобили?

Трябва ли да се забрани вносът на стари дизелови автомобили?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.