От "Артекс" написаха писмо до Румен Радев, Бойко Борисов и Мая Манолова

  • 09 април 2019 17:00

  • 2224
  • 3
От "Артекс" написаха писмо до Румен Радев, Бойко Борисов и Мая Манолова
© Булфото

Арх. Весела Мирянова изпрати до медиите писмо от компанията, управлявана от нея и съпругът и Артекс.

Писмото е адресирано до президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. В него тя отново посочва, че небостъргачът „Златен век“ ще бъде изключителна придобивка за София. "Отношението към „Златен век“ може да е противоречиво, но обявеното му спиране се тълкува еднозначно от всички: удовлетворяване на желанието на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се представи като едноличен гарант за опазване на обществения интерес. А най-голямата гаранция за спазване на обществения интерес, вярваме че е законът", подчертава Мирянова.

Тя изказва възмущението си, че на срещата при премиера представители на Артекс не са били поканени и да защитят проекта на небостъргача.  "Нима в правовата държава спорните въпроси се решават с аудиенция, и то само за едната страна? Пред очите на цялото общество се търсеше не решение на казуса „Златен век“, а основания, каквито и да са основания, той, казусът, да се премахне. В медийното пространство след срещата бе обявено, че „Златен век“ ще бъде спрян, този път „поради изтекло разрешение за строеж“. Няма строеж – няма проблем?", негодува арх. Мирянова.

Тя подчертава, че и трите проверки на ДНСК и техните структури във връзка с постъпили сигнали завършват с извод за липса на допуснати нарушения и законосъобразност на строителните книжа. Две от тези проверки са извършени след 19.11.2017 г., без да е констатирано, че е налице изтекло разрешение за строеж. "В условията на предизборна кампания и на вътрешнопартийни сътресения обаче се предпочитат действия, които, макар и в нарушение с конституционни принципи и на закона, „успокояват духовете“, пише Мирянова.

"Не можем да останем безучастни, когато компанията със 700-те души, които работят всеотдайно в нея, се превръща в изкупителна жертва. Ако всички служители в компанията с техните семейства, започнат да протестират и се явят под прозорците на Министерския съвет, ще се промени ли мнението на г-н Премиера?", риторично пита архитект Мирянова.

Тя добавя, че заради вредите от десетки милиони компаниятаще предприеме мерки за защита, включително по съдебен ред. "Кой ще понесе отговорността от присъждане на обезщетение в полза на дружеството? Цената няма да бъде платена от лицата, издали незаконосъобразни актове, а от българския данъкоплатец. За АРТЕКС като изцяло българска компания тази перспектива е неприемлива. Затова разчитаме, че Вие ще проучите обективно случая и ще реагирате адекватно в създалата се ситуация", завършва писмото си арх. Мирянова.

Филип Епитропов
2224 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.04.09 | 17:52

1

Не разбрах, съпругът и Артекс ли се казва?

2019.10.05 | 22:12

3

Ами така пише...!И аз си задавам същият въпрос...

Djoni

2019.04.09 | 20:09

2

Ми госпожо мирянова кат си толкова отворена и ги разбираш нещата що не не си спази сроковете за строеж. Ми се наложи да ги удължаваш че и закон ти промениха заради теб.... И па си недоволна. Загубите ша ти ги плати тоз които не ти спази сроковете. Ако па не ти стигат.... Цецко и компания да си до платят и те ти парите.

Добави коментар

Водещи новини