Валери Симеонов: В следващото НС клошарите ще са с предимство

Гласувах „против“ оставката на Делян Добрев, защото дори и в политиката трябва да има здрав разум. Този отвратителен процес, на който сме свидетели, трябва да бъде прекратен. Това каза лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред журналисти във връзка с оставката на Делян Добрев от ГЕРБ.

Той уточни, че колегите му от НФСБ също са гласували „против“ оставката.

"В следващото Народно събрание никой, който няма апартамент, не дай си Боже да има фирма, да не си помисля да се кандидатира. За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора има право да бъдат в политиката. С други думи свидетели сме на едно опростачване в политиката“, заяви Симеонов.

Той уточни, че това е с активното съдействие на медиите. „Това опростачване експлоатира и спекулира с най-ниските чувства на българския народ, със злобата и завистта и неудовлетвореността от живота“, подчерта Симеонов.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 каза още: "Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята. Фокусът се насочва последователно върху отделни хора и се стига до това обезкръвяване на това Народно събрание и няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателя“.

По думите му Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г има основна заслуга за процеса, който върви в момента, защото приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт. „Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България са неизчерпаем източник. Непрекъснато се генерират от някъде. Делян Добрев е кадърен, отговорен човек. Изключителен специалист“, допълни Симеонов.

Според него по-скоро на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има предел на търпението. „Всеки, освен помиярите нямат предел на търпение. Много хора визирам“, коментира Симеонов.

Според него процесите в държавата ни приближават към времето на великата културна революция на Мао Дзъдун, когато се е разчиствал политическият елит точно с такива мерки и такива клеветнически кампании. „Ако някой от вас знае въобще за какво говоря. Надали сте чували за великата китайска културна революция“, каза Симеонов.

Във връзка с аргументите на премиера за оставките с морала, Симеонов призова да не му дърпат езика. „Мисля, че се прекалява. С тази кампания по разчистване на кадърни хора. В крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, неизбежно изниква въпроса и за твоята оставка. Какво означава това? Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм. Това е връщане на времената в първите дни след 9 септември“, допълни Симеонов.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 обобщи, че сме свидетели на болшевизация на обществото.

Коментари

 1. 2019.04.10 | 12:58

  Абе и тоя иска да ходи в Европá,що не дáдетé някоé áпáртаменче на хòрата кòито нямàт,защо все Виé òпрàвляващите имàте??? Зáщò за вàс нямà закòни и стè катò Висши сили???? Зàщò като нàциòналист не мислиш за нàрòда си??? Глèдàщи само сèбе си ей тва стè другàри òпрàвлявàщи. Все сте сити ,нò все глàдни. Лàмтящи за òщè и òщè а нàрòда дèто ви дàвâ прàвомòщия да сте тàм ,да се òпрàвя ,нàли Вие сте дòбрè.

  1. 2019.04.11 | 10:37

   Защото такива, като теб нямат мозък. Всеки има толкова, колкото мозък има. Ако го проумееш, може и ти да се сдобиеш с пари и имоти, но като те гледам, едва ли.

 2. 2019.04.10 | 13:44

  Оставката на Борисов е като отдавна узрял цирей ! Трябва да се пукне и гнойта ГЕРБ да изтече ! България трябва да се изчисти от наглите крадци и от престъпниците ! Това е историческата задача пред президента Радев ! Народът е с него !

  1. 2019.04.10 | 16:01

   Ами Нинова, Милиончева, Гергов, р. Овчаров, ами комсомолците олигарси? Те с Радев ли са или не?Ами двойното назначение на любовницата? То как се квалифицира?

 3. 2019.04.10 | 13:45

  Видяхме какво направиха богаташите в народното събрание. СТАНАХА ПО-БОГАТИ И ПО- ИМОТНИ. Та не се знае г-н Симеонов дали няма да бъде по- добре. Но най-доброто е - да се копира американския сенат. Деклариряш 100долара в книжка и със сто долара напускаш сената след мандата. Всичко отгоре - се взима. Дали някой от нашите политици ще се съгласи???????? ВЪПРОС ЗА РАЗМИСЪЛ.

  1. 2019.04.10 | 13:49

   Тогава всички ще излязат с колкото са влезли, но техните роднини и приятели ще бъдат по-богати с по няколко милиона.

 4. 2019.04.10 | 13:35

  Прав е Вальо шумомера, в политиката трява да влизат успели хора с достатъчно финанси, а не хора, които влизат за да забогатяват. Разбира се трябва много внимателно да се отсеят тези които вече са богати но са алчни за още, а такива имаме в излишък в България

 5. 2019.04.10 | 13:15

  НЕ ЗНАМ КОИ ЩЕ СА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ,НО ВАЛЕРИ СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА Е ТАМ.

 6. 2019.04.10 | 12:27

  По-добре КЛОШАРИ,отколкото ХОТЕЛИЕРИ като Вас "другари-господа"!!! Има ли СВОБОДНИ МЕСТА,"другарю" Симеонов? КАК е "оградата",другарю" Симеонов?

  1. 2019.04.10 | 13:08

   Плъх крадлив, да не би баща ти да е заработил хотелите ти?! Оваляни в смрад партийни мошеници Затворете си смръдливите усти, бандити, циници и просто простаци! Свийте се в дрипите си от 90-те, вонящи алкохолици с червени като на зайци очи от алкохолоа и си бройте кражбата от оградите, гадове.

 7. 2019.04.10 | 12:22

  Свидетели сме на опростачване в политиката и даже му знаем името. Както сам се е досетил господинът ще гледа следващото НС от вън, в най-добрият случай, ако не и по конкурентни ТВ канали в ЦСЗ.

 8. 2019.04.10 | 12:16

  И твоите далавера ще излязат наяве Валетко. Само лудите не разбраха, че Нфсб сте откачени. Политика трябва да има морал. А вие нямате такъв, само лъжите от ефира на СКкАТ.

 9. 2019.04.10 | 11:42

  добре чи ни съ ромите, инак ши го глеаме още 4 годин

 10. 2019.04.10 | 11:39

  Валерка,никой не завижда за честно спечелени пари и имоти.Проблема е че сте предатели и негодни за нищо комунета които освен кражби,беззакония и корупция нищо друго не произвеждат.Това важи и за БСП.....Вие в НС живеете в друга България,на олигарсите и продажниците

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет