Експерти: Наблюдаваме политическа катастрофа, която започва да прилича на снежна топка

  • 05 април 2019 08:28

  • 3948
  • 3
© Кадър: БНТ

Политологът Димитър Ганев и социологът Стефан Георгиев коментираха в Сутрешния блок на БНТ политическата обстановка в страната и най вече скандала с евтините апартаменти на властта.

Ние в момента наблюдаваме политическа катастрофа, която започва да прилича на снежна топка. Наблюдаваме катастрофа, която управляващите гледат отстрани и чакат да видят кой ще е следващият, заяви Стефан Георгиев.

Коалицията не е толкова единна, колкото ни беше обяснявано година и нещо. Май месец ще бъде един много важен месец, защото тогава ще стане ясно на къде отива подкрепата за българските партии, допълни още социологът.

Две седмици продължава скандала с евтините апартаменти на властта. Всеки ден излиза нещо ново. Последната атака е от вчера и тя идва от самата управляваща коалиция – случаят с Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard“, напомни Стефан Георгиев.

Скандалът "Апартаментгейт" помита всичко като лавина. Скандалът бих определил вече като политическа чума. Не помня кога сме имали толкова продължителен скандал. Винаги един скандал е покривал друг. Сега тази политическа чума не се знае кога ще бъде спряна. Част от обикновените българи също придобиват имоти на данъчни оценки. Имотния регистър ще се превърне сега в новите досиета, заяви Димитър Ганев.

Стефан Георгиев смята, че този скандал вече наистина е минал на едно друго ниво във връзка с нападките от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 към министър Ангелкова. Той дори го определи като начин за разчистване на лични сметки.

Ганев коментира наистина ли Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е предложила на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно 30 млн. лв. за лидерския пост в БСП. „Най – лесно е един скандал да бъде захлупен с друг. Дали обаче сагата с имотите ще продължи с нови епизоди, нови лица или ще започнат да излизат фигури, които да потвърждават или отричат този подкуп, ще видим скоро“, заяви Ганев.

Според него обществото чува само едно – списък от хора, които имат скъпи имоти и вследствие на това на предстоящите изборите на 26 май е много вероятно да има отдръпване на избиратели

Последвайте канала на

Novini.bg
3948 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.04.05 | 09:01

1

До кога с тези евтини апартаменти бе хора? Държавата има нужда от икономика, от покачване на жизнения стандарт на хората. Дайте да помогнем в тази насока. Каква е тази злоба и тези скандали. Кога най-после ще се отърсим от всичко това и ще тръгнем да вървим на пред? Не ги гледайте комунистите, те друго не могат освен да убиват и да крадат.

2019.04.05 | 10:42

3

Отново "дайте да дадем", а ние ще вземем на половина от това, което вие давате. До кога?Оказва се, че България няма избор.Не искам нито Цветанов нито Йончева.

123

2019.04.05 | 09:45

2

Ти толкова ли си тъп, или да.

Добави коментар

Водещи новини