Младен Маринов инспектира създадената организация на ГКПП-Дунав мост

  • 04 април 2019 21:11

  • 594
  • 1
Младен Маринов инспектира създадената организация на ГКПП-Дунав мост
© Пресцентър МВР

В рамките на работната среща в Русе, министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, посети ГКПП-Дунав мост. Целта бе да се запознае със създадената организация на граничния пункт и да се потърсят допълнителни възможности за подобряване на ефективността на пропускателния режим. Въпросът беше поставен по време на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния в Букурещ, поясни вътрешният министър. Той посочи, че ще се търсят варианти за изграждане на втори мост, ще се търси и общо решение, защото проблемът касае и двете държави, съобщават от пресцентъра на МВР.

По време на посещението, на място бе констатирано, че работят всички възможни трасета, като трафикът от леки и товарни автомобили бе интензивен и в двете посоки.  През изтеклото денонощие, през ГКПП Русе Дунав мост са преминали, при влизане 782 леки автомобила, 1115 товарни автомобила и 81 микробуса и автобуса. При излизане са преминали 684 леки автомобила, 938 товарни и 133 микробуса и автобуса. Проверени са общо 7049 лица, в двете посоки. Статистиката сочи, че пунктът при Русе е най-натовареният на българо-румънската граница, като през летния сезон, броят на преминаващите леки автомобили и автобуси се увеличава почти три пъти.

Към момента Агенция "Митници" има капацитет за измерване на обща маса и претоварване на ос на 2000 товарни автомобила за денонощие, при обичаен трафик среднодневно от 1500 до 1800 камиона, преминаващи през Дунав мост 1 при Русе. На изход към Румъния товарните автомобили се обработват на четири трасета, а след като Зона Изток заработи и поеме входящия от Румъния трафик, капацитетът за обработка от страна на Агенция "Митници" ще нарасне на до 3000 камиона. Предимствата на новата зона Изток са увеличеният два пъти капацитет за пропускане на лица и МПС при влизане в страната и значително по-голямата буферна зона за изчакване.

Трафикът не е постоянна величина, има моменти когато се получават струпвания, тъй като много камиони се опитват да преминат по едно и също време. Така например на Дунав мост 2 при Видин в началото на седмицата винаги има по-интензивен трафик, тъй като в Унгария действа ограничение на движението на тежкотоварни превозни средства през уикенда, обясни Георги Александров, заместник-директор на Агенция "Митници".

Ръководителите на ГД "Гранична полиция" и Агенция "Митници" увериха министър Маринов, че е създадена оптимална организация за ефективна пропускателна дейност и за намаляване времето за изчакване при приминаване през границата.

Заедно с министър Маринов и директора на ГДГП гл. комисар Светлан Кичиков бяха Пламен Нунев, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС и директорът на РДГП- Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.04 | 22:20

1

Абе вие какво,карате се кой от вас е по-голям комунист или кой от вас повече се опитва да се изкара,че не е,или и двете??? А че и двамата сте право за бесилото ясно ли ви е или предпочитате да се правите на тъпи???

Добави коментар

Водещи новини