Младен Маринов: Държавата ще окаже съдействие за прибиране на тленните останки

Държавата има възможност да окаже съдействие за прибиране на тленните останки на загиналото семейство в самолетна катастрофа в Северна Македония. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, преди изслушването му в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред във връзка със самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство.

,,Телата са в съдебна медицина. От там очакваме идентификацията им. Ние оказваме съдействие с данни от нашите системи. Чакаме официално лицата да бъдат идентифицирани'', обясни Маринов.

Той уточни, че не може да се ангажира с краен срок за идентификация на телата.

,,Разследването се води от властите на Северна Македония. Ние можем да участваме само, ако ни бъде поискана експертна, информационна или техническа помощ'', заяви той.

Попитан дали имаме възможност като държава да окажем съдействие за прибиране на тленните останки, той отговори: „Разбира се. Нека да свършат процедурите“.

Относно акцията на Специализираната прокуратура в Перник по разследване в "Автомобилна администрация" , той уточни, че действията на прокуратурата към момента продължават, а официална информацията ще има след приключване на разследването.

Коментари

  1. 2019.04.03 | 16:04

    ЩЕ ДАВАТ ДЪЖАВНИ ПАРИ ЗА КОРУМПИРАН ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ СЪС ЧАСТЕН САМОЛЕТ.ПОЗОР. ДА ПЛАТИ ГЕРБЕРАСКАТА ШАЙКА .ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет