Весислава Танчева: Хора като Иван Гешев и Пламен Георгиев се държат като безнаказани

  • 03 април 2019 08:08

  • 2041
  • 4
Весислава Танчева: Хора като Иван Гешев и Пламен Георгиев се държат като безнаказани
© Булфото

"Хора като Иван Гешев и Пламен Георгиев се държат като безнаказани, сякаш никой не може да им поиска отговорност". Това каза пред БНР пиар експертът Весислава Танчева.

Тя смята за крайно неприемливо поведението на председателя на Комисията за незаконно придобито имущество Пламен Георгиев.

"Това е отблъскващо поведение за зрителите и колегите, които са там и задават въпроси. Човек се държи така, както му повелява усещането за безнаказаност. Както е конструирана в България властта, разделението на властите, над прокуратурата и специализираните органи като КПКОНПИ, на практика няма никакъв контрол. Над прокурорите реално е Господ. На практика те не се отчитат на никой, освен на себеподобни“.

„Няма да получим отговори, защото те не са длъжни да ни дават отговори“, добави Танчева в предаването „Преди всички“. Според нея логиката в такива ситуации изисква Георгиев да се оттегли от поста за известно време, за да не може да влияе на проверката.

По думите ѝ това усещане не се отнася за хората в изпълнителната власт и парламента.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се оказа в по-уязвима позиция отколкото Пламен Георгиев“, подчерта Танчева.

„В парламента мълчанието настана още когато се разбра, че най-силният човек в НС е уязвим и вече не е в парламента. Без Цветанов по цветановски нещата си продължават. Кой да говори по тази тема в парламента – там няма никаква опозиция“.

За все още незаетата позиция на министър на правосъдието на мястото на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която също подаде оставка заради скандала „Апартаментгейт“, Весислава Танчева каза:

„Цачева зададе стандарт, който позволява да караме и без министър. Очевидно – безгласна буква, който присъства във ВСС, когато трябва да се провеждат заседания, но просто присъства. Не е необходим. Едва ли ще сложат някой, който ще промени системата. Ще ни сложат следващата Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23“.

Според нея скандалът тръгва в грешна посока: „Скандалът тръгва в посока – да накажем „Артекс“, а останалите по някакъв начин вече ги скрихме под килима“.

Последвайте канала на

Novini.bg
2041 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Агент Гешев

2019.04.03 | 13:49

4

Гешев е абсолютен клоун и като поведение, и като натюрел.
Създава впечатление за арогантност и несериозност, повърхностен тип, хванат от гората.

жалко но факт

2019.04.03 | 10:16

3

ЕДНА ВЪШКА, КАТО СЕ НАЯДЕ ИЗЛИЗА НА ЧЕЛОТО!

2019.04.03 | 09:30

2

Е как няма да се държат ,след като зад тях стоят престъпниците ,бандитите и разбойниците които дирижират и ръководят положението

2019.04.03 | 08:35

1

Весислава Танчева е поредния нищоправец който иска да се изсе'ре в държавата. Имаме твърде много такива като нея

Добави коментар

Водещи новини