Депутатите удължиха с три месеца срока на работа на временната комисия за паспортите

  • 27 март 2019 09:54

  • 276
  • 1
Депутатите удължиха с три месеца срока на работа на временната комисия за паспортите
© Булфото (архив)

Народното събрание удължи с три месеца работата на Временната анкетна комисия за получаване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените твърдения за скандална подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.

Предложението е направено от нейния председател Йордан Цонев и се обуславя от необходимостта от допълнително време за запознаване с големия обем от информация и проучването ѝ, както и изслушването на институции и компетентни органи, предаде "Фокус". 

Припомняме, че На 14 декември 2018 г. парламентът създаде Временна анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани. "За" проекторешението гласуваха 161 народни представители, "против" – 1 и "въздържали се" – 4. Създадената комисия работи разполагаше с 3-месечен срок за работа. 

Инициативата за създаване на комисията бе на ПГ на ДПС. По предложение на Обединени патриоти комисията се състои от 17 членове и е на пропорционален принцип. За председател на комисията бе избран Йордан Цонев от ДПС, за заместник-председател Тома Биков от ГЕРБ. Членове на комисията са още: Маноил Манев, Десислава Костадинова - Гушева, Емилия Милкова, Красен Кръстев, Станислав Иванов и Александър Ненков от ГЕРБ, Иван Иванов, Крум Зарков, Пенчо Милков, Таско Ерменков и Тодор Байчев от БСП, Юлиян Ангелов и Красимир Богданов от Обединени патриоти, Хамид Хамид от ДПС и Андон Дончев от "Воля". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Малцинствата

2019.03.27 | 15:24

1

А приори,да имат лични карти,а не Български паспорти.Не е нормално да имат еднакви права с европейски гражданин,като Българина.

Добави коментар

Водещи новини