МС отхвърли претенции за обезщетение за издаване на паспорт

  • 08 май 2019 12:20

  • 896
  • 0
МС отхвърли претенции за обезщетение  за издаване на паспорт
© pixabay

Министерският съвет отхвърли претенция на двама български граждани за изплащане на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди във връзка с издаването на български лични документи. Сънародниците ни, пребиваващи в Япония, са поискали издаването на български паспорт за новороденото им дете.

Поради техническа невъзможност за издаване на постоянен паспорт, от посолството ни в Токио е издаден временен паспорт. Въпреки получените уверения, че мисията ни ще се сдобие с необходимата техника за снемане на биометрични данни преди изтичането на срока на валидност на паспорта на детето, както и възможността за издаване на нов временен паспорт отново с валидност от една година, сънародниците ни са предприели по своя воля пътуване до България с цел издаване на постоянен паспорт.

Българите са завели искова молба по реда на Закона за отговорността на държавата и общините за вреди срещу Министерския съвет в размер на 5928,55 лв. Тяхната претенция е отхвърлена от Министерският съвет като неоснователна. Към настоящия момент посолството ни в Токио разполага с всички необходими системи за издаване на български лични документи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини