Зам.-министърът на енергетиката за апартамента си: Жилището, което съм купил, е изключително скъпо

  • 25 март 2019 20:32

  • 4852
  • 9
Зам.-министърът на енергетиката за апартамента си: Жилището, което съм купил, е изключително скъпо
© Кадър - БТВ

Жилището, което съм купил, е изключително скъпо.

Това заяви пред камерата на БТВ заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов по повод по повод информацията, че и той се е сдобил с апартамент и два гаража на преференциални цени от „Арткес” – отново в столичния квартал „Изток”, на няколко пресечки от сградите, където са жилищата на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Зам.-министърът на енергетиката се сдобива с апартамента от 150 квадрата и два гаража с обща площ от 50 квадрата през септември миналата година. Така за 200 квадрата Първанов плаща 240 хиляди лева, или по 616 евро за квадратен метър.

Първанов е категоричен, че средствата за сделката са прозрачни и законни. Казва още, че в момента живее в имот на същата улица, купен преди 10 години – също от „Артекс”. На въпрос колко му е излязло жилището на квадрат през 2009 г., Първанов отговори: „Не мога да кажа, но е значително по-скъп тогава. Аз казвам, че това жилище по мои спомени беше по-скъпо, то е на кредит”.

От телвизията разполагат с ценовите предложения за апартаментите в същата сграда. В офертите, пратени от „Артекс” до потенциален техен клиент, е видно, че компанията продава на много по-високи цени в сравнение с тези, на които Първанов е купил жилище. Преди да се сдобие с него, апартаментът на заместник-министъра е предлаган на зелено за 330 хиляди евро. С други думи – Първанов е купил жилището близо три пъти по-евтино, без в това сравнение да влизат двата гаража.

„Аз не мога да кажа каква е пазарната цена, в една сделка има продавач и купувач. Ако ме питате мен, жилището, което съм купил е изключително скъпо. Не се чувствам късметлия, аз се чувствам реалист”, каза още Първанов. На въпрос дали според него моралът стои над закона, той отговори: „Зависи какво разбирате под морала над закона. Във времето, в което съм отдавал своя труд за тази държава, съм се съобразявал със закона”.

Красимир Първанов е заместник-министър от квотата на Националния фронт за спасение на България. При номинацията работодателските организации се обявиха против назначението. В момента е собственик на дружества, които търгуват с електроенергия. Част е от надзора на „Лукойл България”. 

Първанов е бивш изпълнителен директор на Националната електрическа компания. През 2011 г. е уволнен от НЕК след бурен скандал. Причината е, че подписва допълнително споразумение с руската „Атомстроейскпорт”, според което НЕК се задължава да сключи окончателен договор за изграждането на АЕЦ „Белене” без да е бил упълномощен от тогавашния енергиен министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Тогава Първанов се защити, че е имал мандат от Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи – по онова време финансов министър.

Проверка показва още, че апартамент в същата сграда има и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. Той сключил сделка за 132 квадрата плюс гараж срещу 682 евро на квадратен метър.

Жилище в сградата на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 пък си е купил членът на Висшия съдебен съвет – Гергана Мутафова. Тя е купувала срещу 1100 евро на квадрат.

Последвайте канала на

4852 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
profesor

2020.03.26 | 15:49

9
Няма член на ГЕРБ и от техните подлоги да не е авантаджия и противен неграмотен провинциалист!
гост

2019.03.26 | 11:50

8

Правилния въпрос не е дали си купил жилище на преференциални цени, а с какъв произход са парите за покупката. Ама този съществен въпрос не го задават, защото явно предложението за избор е било сведено до пандиз или оставка.

Истината

2019.03.26 | 01:00

7

Всичко е вътре и с двата крака, нема кой да ги съди, и кой да ги тепа!!! ГАДОВЕ МРЪСНИ И НАГЛИ!!!

2019.03.25 | 23:29

6

И моите родители са се съобразявали със закона, докато са работили, но нямат скъп апартамент, а пенсия от 250 лв. Защо?
Ти са нямаш две глави, или 4 ръце?

панелката на Борисов

2019.03.25 | 21:17

1

Днес скъпият и обичащ ни премиер, който е такъв благодарение на нас, мило се изгаври за пореден път с онези, които живеят в панелки. Забрави обаче, че това е така, защото той и цветановци, цецки и кумици се настаняват в свръхлуксозни жилища по съвсем "честен" начин. Пази Боже сляпо да прогледа. Ганьо аристакрат...

2019.03.25 | 23:25

5

Изсра се лайноразносвач позитански на надник при кире контрабандата и завоня на Импекса БСП Оод

Оцелял българин

2019.03.25 | 22:05

4

От дек толкова пари?

2019.03.25 | 21:40

3

Боже, Боже, Боже.... БЪлгария се напълни с айдуци!

българия

2019.03.25 | 21:23

2

АМА ТО ВСИЧКО СИ Е ЗАКОННО,СПОР НЯМА!!!ОБАЧЕ ЕДНА ФИРМА ВИ ПОДАРЯВА ПО ЕДИН МИЛИОН ,НА НЯКОЙ ПО МАЛКО НА ВСЕКИ ОТ ВАСА,ПРОСТО ЕЙ ТАКА ЗАРАДИ ШИЗОФРЕНИЧНИТЕ ВИ УСМИВКИ.ТАКИВА БАЛЪЦИ ДА ПОДАРЯВАТ МИЛИОНИ НЕСЪЩЕСТВУВАТ ЛЪЖЕЦО.-ТЕЗИ БАЛЪЦИ ИЗКАТ НАСРЕЩА НЕЩО ОТ КОЕТО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ!!!ВСИЧКИТЕ СТЕ ЕДНИ ГОЛЕМИ МЪРШАВИ ЛЪЖЦИ!!!

Добави коментар

Водещи новини