Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа

  • 25 март 2019 11:11

  • 603
  • 5
Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа
© Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа, който е на посещение в София по покана на българския си колега Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Борисов и Акарджа оцениха високо изграденото сътрудничество между България и Турция в областта на сигурността, миграцията и наказателноправните въпроси.

Във фокуса на разговорите бяха поставени темите за терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателноправни въпроси.

“Турция освен наш непосредствен съсед е и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма”, заяви министър- председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той подчерта, че резултатите от сключеното споразумение с Турция се виждат и в момента към българо-турската граница има нулев мигрантски натиск.

„Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски държави”, посочи Борисов и допълни, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията. Българският премиер припомни и че само преди година във Варна беше проведена знаковата среща ЕС-Турция, която е дала положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

В делегацията на турския главен прокурор Акарджа бяха старшите прокурори Илкнур Алтънташ и Салих Чимен, както и посланика на Република Турция в България н Хасан Улусой. На срещата в Министерския съвет присъства и главният прокурор на България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
603 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.25 | 13:29

5

Света София не е плод на византийско изкуство: този паметник е плод на Тракийското ранно-християнско изкуство в Източната Римска Империя със столица - Константинопол. Римските императори Константин Велики, Констанц, Юстин, Юстиниан Велики са ТРАКИЙЦИ т е БъЛГАРИ! Нека всички да го запомнят.

2019.03.25 | 12:52

4

ЕВАЛА! ПЪТЯ ЗА БЯГСТВО НА СОЦИАЛИСТИТЕ НА ИЗТОК Е ОТРЯЗАН!

ДОКОГА!?

2019.03.25 | 11:23

1

пехливанина се занимава с всякакви глупости, но не и с лайната , които ни зариват...

до кенефа отдолу

2019.03.25 | 12:25

3

не знам колко трябва да си изпаднал , за да си трол...жалка отрепка такава....

2019.03.25 | 11:29

2

ти си едно от лайната

Добави коментар

Водещи новини