Правителството одобри българските кандидатури за европейски прокурор 

  • 13 март 2019 13:10

  • 467
  • 1
Правителството одобри българските кандидатури за европейски прокурор 
© Getty Images/Guliver

Правителството одобри кандидатурите за европейски прокурор от Република България, предложени от комисията по подбора на кандидатите за длъжността. Трите одобрени кандидатури са на: Десислава Пиронева - прокурор в Софийска градска прокуратура; Светлана Шопова-Колева - прокурор в Софийска градска прокуратура; Теодора Георгиева - съдия в Административен съд - София град, съобщиха от правителствената пресслужба.

В срок до 31 март министърът на правосъдието ще изпрати кандидатурите на Комитета по подбора по чл. 14, параграф 3 на Регламент (ЕС) 2017/1939 за установяване на засилено сътрудничество за създаване на Европейска прокуратура, пред който и тримата кандидати ще преминат присъствено изслушване. Комитетът ще класира кандидатите според тяхната квалификация и опит, като укаже реда на предпочитане. След получаване на обоснованото становище на Комитета и списъка с класирането,

Съветът на ЕС, като действа с обикновено мнозинство, ще избере и назначи един от кандидатите за европейски прокурор от Република България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВСИЧКИ СЛУГИ

2019.03.13 | 13:13

1

ВЕРНИ на КРАДЛИВАТА ШАЙКА ,СА ТАМ.

Добави коментар

Водещи новини