Илхан Кючюк: Младите либерали ще имат ключова роля за глобализиране на свободата

  • 22 март 2019 20:45

  • 621
  • 6
Илхан Кючюк: Младите либерали ще имат ключова роля за глобализиране на свободата
© Булфото/Архив

Светът се променя и то радикално. И най-старите демокрации в света са застрашени от ерозия. Все по-често виждаме, че макар и утвърден през годините, един ред може да бъде поставен под въпрос. Светът иска промяна. Но не просто обикновена промяна, а драстична, радикална промяна". Това каза евродепутатът и председател на Младежкото Движение за права и свободи Илхан Кючюк при откриването на 45-ия конгрес на Международната федерация на либералната младеж в София, чийто домакин е МДПС с подкрепата на Фондацията за свободата "Фридрих Науман", съобщиха от офиса на евродепутата.

По думите на Кючюк е налице сериозен сблъсък.

,,От една страна, е голямото желание за промяна, а от друга страна - стоенето в зоната на политическия комфорт. Стоейки пасивно, наблюдавайки безучастно от ъгъла, нещата няма да се получат. Всички искаме да живеем добре, ако може най-добре, но същевременно някой друг да ни свърши работата. Ниe трябва да бъдем промяната, която искаме да видим'', е допълнил още българският евродепутат.

Кючюк е определил бъдещата роля на младите либерали като "ключова". "Идеята за глобализиране на свободата намира много сериозни пречки, младите либерали искат да глобализират свободата и то в момент, в който световният мир е поставен под въпрос", е казал той.

В откриването на конгреса е участвал председателят на Движението за права и свободи Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, който е споделил, че като първи председател на Младежкото ДПС е особено развълнуван, че днес организацията е домакин на събитие от такъв мащаб.

,,Представителната демокрация днес е изправена пред редица предизвикателства. Налице е криза на традиционните идеологически субекти, отказ на гражданите от участие в избори, политически екстремизъм, популизъм. Все повече намалява доверието на гражданите в управляващите политици", е казал Карадайъ.

,,Професионалната политика трябва да се допълни с механизми, които поставят гражданите в центъра на демократичното вземане на решения. Включването на активните и свободни граждани във формирането на политически решения и контрола на тяхната реализация ограничава всесилието на политическите елити'', е заявил още председателят на ДПС.

Последвайте канала на

БТА
621 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Yu13

2019.03.23 | 09:34

6

За 25 години се убедих, че по-прост, зъл, комплексиран, неадекватен и т.н. няма от бЪлгарина!

либералната фондация на еврейна сорош

2019.03.23 | 07:17

5

и после много "демокрация" за ГОИТЕ. Дали ще ни бъде смешно ,след това?

Diabolic

2019.03.23 | 04:34

4

Добрият мьослем... е мъртвият мьослем.

Ричард Лъвското Сърце

2019.03.23 | 03:23

3

Брантан Тарант беше прав: на мюсюлманите и комунистите - право в г.за. Пследният кръстоносен поход започна.

2019.03.23 | 00:04

2

Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро!

------>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

Домус Домус

2019.03.22 | 22:43

1

Свинско само ще ядем... оттук до Анадола!

Добави коментар

Водещи новини