На прости въпроси - прости отговори!

22 март 2019 17:00

На прости въпроси - прости отговори!
© новини архив
2069 11

Коментарът е публикуван в социалната мрежа Фейсбук.

1. Защо СДС се явява заедно с ГЕРБ на европейските избори.
Отговор: Защото не желае да остави без европейско представителство своите членове и симпатизанти. И защото е първата българска партия член на дясното европейско семейство –Европейската народна партия. Член, който безкористно е подкрепил и други български партии да станат част от това семейство –ДСБ, ДБГ и ГЕРБ.

2. Но защо с ГЕРБ?
Отговор: Защото ГЕРБ са членове на същото европейско политическо семейство – ЕНП. И защото е важно да не се загубят гласове на десни избиратели от което да се възползват БСП, ДПС и Обединените патриоти, както това стана за съжаление на последните парламентарни избори.И защото партия член на ЕНП като ДСБ се съюзи с партия от ляво семейство – Зелените, както и с организация, за която "няма ляво и няма дясно". А това е безпринципно, макар че е политически обяснимо. Впрочем коалицията Демократична България се афишира като самодостатъчна и завършена още в момента на своето създаване, и затова мога да ѝ пожелая само успех. Но го разбирам в смисъл, че няма да изпраща евродепутати в политически групи противници на ЕНП в европарламента.

3. Но ГЕРБ е в коалиция в българския парламент с "Обединените патриоти"?
Отговор: А с кого да бъде след като останалите в този парламент са БСП – основен политически противник и в Европейския парламент, ДПС – либерали в ЕП и партията "Воля". В този наш парламент голям избор за коалиция няма и вината затова не е на ГЕРБ, а на тези, които решиха, че разделената десница ще постигне успех на парламентарните избори. Сгрешиха и пропиляха гласовете на близо 300 000 свои симпатизанти. Впрочем, ако днес има парламентарни избори и грешката бъде поправена, то тогава с кого евентуално ще управляват взелите поправителния изпит? Нима с БСП? Или с ДПС? А може би с ГЕРБ, както направиха когато бяха "Реформаторски блок"? Или с "патрЕотите", както го сториха в качеството си на Реформаторски блок? Или ще продължат да го раздават опозиция, но на депутатска заплата? Но кой тогава ще управлява и ще помага на България? Или философията отново ще бъде: колкото по-зле за България, толкова по-добре за "нас"?
4. СДС били такива, СДС били онакива.
Отговор: В СДС останаха хората, които не предадоха тази организация – символ на демократичните промени в България. Така ще остане записано в историята. Много членове и симпатизанти на СДС преминаха в други партии. Твърдят, че са го направили, защото са били разочаровани.Напротив. Преследваха своя личен интерес след като разбраха, че със СДС не могат да го постигнат. Тези, които трансформираха СДС от успешна коалиция в проваляща се партия след това сами си направиха свои партии. Много недоволни лидери сториха това. Но защо не могат да постигнат вече повече от 20 години успех? Вярно е, че за известно време се помотаха в парламента или за кратко се поотъркаха около властта. но реално се случи така, че след като разбиха СДС оставиха десните хора на България извън възможността да помогнат на страната. Има и интересни моменти. Петър Москов и Христо Иванов станаха министри в коалиционно правителство с ГЕРБ. Последният бе и министър в правителството на комуниста Георги Близнашки. Министри станаха Даниел Митов и Трайчо Трайков – и пак с ГЕРБ. В друг кабинет на ГЕРБ имаше също десни министри заедно с вицепремиер от АБВ – проруската партия.Странни комбинации. И то във вътрешен план. Основатели на ДСБ направиха министерска и дипломатическа кариера при правителства на ГЕРБ, станаха шефове на агенции. Европейско поведение или безпринципност е това?
 5. С ГЕРБ – да, с Борисов – не.
Отговор: Чуват се и такива гласове.Само че кадруването в други партии си е чист комунистически и ДС патент. Демократично право на всяка партия е да си избере своя лидер.И да си носи последствията от този си избор. Последствията за ГЕРБ са, че вече близо 10 години са на власт. ДСБ, СДС, ДБГ, БЗНС и др. също си избират свободно своите лидери. Сменят ги сравнително често, но до управлението на страната не стигат. Или стигаха в коалиция с ГЕРБ с премиер същият този Борисов, когото уж не желаят. Ирония на съдбата или политическа логика!

6. Защо е важно да не се пропиляват гласове на европейските избори.
Отговор: За да не допуснем Европа да попадне в социалистически или националистически ръце. Основен противник на антикомунистическа България е БСП. Това СДС знае от първия ден на своето създаване. Някои партии в дясно очевидно не знаят това. Обяснението е просто: или много техни членове са от комунистически семейства или са слаби политици.
 7. Но нима ГЕРБ не са "комунисти"?
Отговор: Ескспертизата на Европейската народна партия казва, че не са. Четенето на програмата им – също. Между тях има бивши комунисти и бивши безпартийни. Но колко днес са партиите, в които няма бивши комунисти или техни наследници? В Радикалдемократическата партия навремето такива не приемахме за членове. Може би също в БЗНС няма. Не знам как е в ДОСТ. А впечатлението ми е, че най-малко днес са бившите комунисти или техни наследници в СДС. Представях си някога демокрацията като шанс за безпартийните. Комунистите бяха загробили България и бе логично некомунистите да я спасят. Оттогава изтече много вода. Бившите комунисти и техните наследници се вапцаха в различни партийни бои. И винаги с претенцията те да са отгоре. Положително би било, ако СДС изпрати в Европарламента депутат от некомунистическо семейство.

8.В СДС имало "агенти" на ДС.
Отговор: Имало е, защото СДС е представлявал опасност за комунистите и ДС е получила от тях задача да внедрява свои хора в него.След което си изнесе хората и ги разположи в други партии. В СДС останаха само тези, които не ги местят като пионки от партия в партия.
9.И сега какво?
Отговор: Нищо. Ще има евроизбори. Задачата е в ЕП да изпратим повече депутати от Европейската народна партия. Социалистите си имат свой план – да свалят от власт ЕНП. ДПС също имат план – да усилят либералното семейство. "ПатрЕотите" също са планирали – да съсипят нашия Евросъюз. И Зелените нещо са намислили. И хората на Бареков – консерваторите, също. Но ние сме от ЕНП. Или поне аз съм част от тази общност. И ще гласувам за нея. За да не предам синята идея и моето европейско семейство.

Novini.bg
2069 11

Коментари (11)

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.22 | 23:00

6898

Достоен българин, патриот и демократ.

Миле

2019.03.22 | 22:36

6887

Достойна позиция! Който се е взрял в написаното, няма как да не се съгласи!

2019.03.22 | 19:04

6766

ne mislia tce niakoi e vijdal po prost politik ot tozi drat pederas

стига, де!

2019.03.22 | 18:57

6761

...и се разнесе някаква смрад все едно, че някой се е насрал

2019.03.22 | 18:51

6756

Бог да пази България ако тия изроди пак управляват България !!

2019.03.22 | 18:50

6755

Тоя СДС плъх от кой канал изпълзя ? Боклуци !!!

Хаха

2019.03.22 | 18:39

6748

Те този бивш КОМУНИСТ, премина през всички възможни партии. Очаквам на финала пак да стане комунист.

2019.03.22 | 17:53

6725

Отвратителен шопар № 2 !

БАЩАТА НА ТАЗИ МЪРША

2019.03.22 | 17:17

6701

Е УБИВАЛ ДЕЦА. ЖАЛКО ЧЕ ,ХОРАТА НЕ ЧЕТАТ ИСТОРИЯТА.

Димо.

2019.03.22 | 17:15

6699

Този вонящ политически труп за какво го показвате.

Добави коментар

Водещи новини