Парламентът отхвърли внесени от БСП промени в Закона за публичните финанси

  • 20 март 2019 13:07

  • 368
  • 1
Парламентът отхвърли внесени от БСП промени в Закона за публичните финанси
© Novini.bg

Парламентът отхвърли на първо четене внесени от БСП промени в Закона за публичните финанси с един глас "за", 66 "против" и 17 въздържали се.

Със законопроекта се предлагаше при приемане на законопроектите за държавния бюджет, за бюджета на държавното обществено осигуряване и бюджета на НЗОК, обобщените показатели да се приемат след разглеждането и приемането на конкретните отделни параметри.

По отношение одобряването на допълнителни разходи/трансфери за сметка на централния бюджет се предвиждаше предоставената за това компетентност на Министерския съвет да се дефинира като изключение от правилото за компетентност на Народното събрание, като размерът на разходите да се ограничи до 1 на сто от разчета на приходите по консолидираната фискална програма за съответната година. 

Заместник-председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Евгения Ангелова /ГЕРБ/ коментира, че предложенията в този законопроект са неясни и ще затруднят прилагането на закона. 

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на коментира, че от ДПС разбират какво е накарало БСП да предложи този законопроект. Според него необходимостта от промени се поражда поради изкривения дебат в зала по приемането на бюджета. Поредността на приемане на показателите в бюджета може да остане същата, но дебатът и технологията на правене на бюджета - не може, коментира Цонев. Той съобщи, че ДПС ще предложи в бъдеще промяна в закона в посока засилване на бюджетната дисциплина от страна на изпълнителната власт, затваряне на някои опции за заобикаляне на Народното събрание в разпределянето на бюджетните сметки. 
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.20 | 14:03

1

Грабливата офшорна баба, Елена Йончева, ревнува Сергей Станишев от крадливата европейка, Моника Станишева: това е идеологическият ключ на БКП/БСП-терористи.

Добави коментар

Водещи новини