Нинова: И концесията на Летище "София" ли е задкулисна сделка?

  • 09 март 2019 12:18

  • 1181
  • 10
Нинова: И концесията на Летище "София" ли е задкулисна сделка?
© Novini.bg (архив)

Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път управляващите промениха закона, за да облекчат даването на Летище "София" на концесия. Това е раздаване на националното богатство като за последно. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в ефира на партийната телевизия.

Тя коментира, че има стратегически обекти от националната сигурност, които трябва да останат държавна собственост, а Летище "София" е такъв обект.

,,Внесохме закон, с който да бъде забранено концесионирането на летища, плажове, важна инфраструктура. Беше отхвърлен от управляващото мнозинство. Не само това, но сега променят закона, за да дадат по-лесно летището'', категорична бе Нинова. Лидерът на социалистите каза още, че има три въпроса към новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП.

,,Към ДПС - ако опрощаване задълженията на мюфтийството е въпрос на национална сигурност, най-голямото летище на България не е ли въпрос на национална сигурност? Към ГЕРБ - вярна ли е информацията, че зад един от концесионерите стои турска фирма? И това ли е част от сделка? Към ОП - къде сте? Защо мълчите? Властта ли ви е по-сладка или националният интерес? Преди време заявих: ако народът ни даде доверие да управляваме, ще отменим концесията. Потвърждавам го отново'', каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"На 28.02 2019 г., заедно с колегите- председатели на партии от Вишеградската четворка (Полша,Словакия,Унгария и Чехия+Хърватия) подписах общ документ, в който се казва: "Ние трябва да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия. Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда", разкри Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Лидерът на левицата припомни, че президентът Макрон е обявил инициатива за минимална европейска заплата. Тя коментира, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, в сравнение с тези в други европейски държави, е огромна. Нинова бе категорична, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е реална стъпка към сближаване. "Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа. Искаме да знаем какво мислят по този въпрос другите партии в България и ще отстояват ли техните представители в Европарламента интересите на българите", заяви председателят на БСП. Тя каза още, че всички са се съсредоточили в битки за място в листите, а никой не говори за българските интереси. "Това също е част от модела на правене на политика в България, който трябва да променим. Ние искаме първо да говорим какво ще правим, а след това- кой ще го прави", завърши Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1181 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
АЗ от народа

2019.03.09 | 15:57

10

РЕВИЗИЯ ЗА 30 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАД.
ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ВСИЧКИ ВИНОВНИ ПРЕДАТЕЛИ В ЗАТВОРА.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.
БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА.

От теб зависи много

2019.03.09 | 14:49

9

Може ли един закоравял бандит да се стресне от кротките овце? Ще дава всичко което може да даде за няколко милиона повече. Когато си натрупал повече от милиард и половина трябва да раздаваш щедро по веригите надолу. А и той няма да се пенсионира в България със сигурност. Кат иде в Щатите трябва да си вземе и лакеите д ане се срине психически.

2019.03.09 | 14:24

8

Искам да я питам,тя говори за тая сделка,а нейната,която се възползва преди години когато в мътна вода ловеха риба и крадяха поголовно вашата каква е.Вие самата не можете да ме убедите в противното.Като маникенка заставате пред екрана и ни лъжете.При комунизма крадяха и сега народа е беден и тогава бяхме бедни.Не ни заблуждавайтр.

123

2019.03.09 | 12:28

1

И срама нямаш,това е падение...!!!

веселин василев

2019.03.09 | 13:28

7

Всичко!!!!

ВИКТОР ИВАНОВ ИВАНОВ

2019.03.09 | 12:43

3

Кое по-точно не ти хареса в тези думи?

САЙТА НА ЦВЪКИ и ПЕЕВСКИ

2019.03.09 | 13:02

6

МНОГО ВИ Е НИСКО НИВОТО.

Мария

2019.03.09 | 13:00

5

Червената върхушка умира от страх за тази концесия, явно е че усещат как ще изхвърчат от там партийните им хрантутници!

веселин василев

2019.03.09 | 12:47

4

1.Нинова не е в час!!!
2.Нинова си въобразява!!!
3.Нинче - престани най-послве!!!!

ЦВИНОКИО-молитвената закуска

2019.03.09 | 12:42

2

да отгвори на кого ще дават, ПЕЧЕЛИВШЕТО ЛЕТИЩЕ. Дали не е зетят на Ер Доган?

Добави коментар

Водещи новини