Нинова: Ще се върнем в парламента, ако управляващите приемат ветото на президента

  • 05 март 2019 14:33

  • 10921
  • 43
Нинова: Ще се върнем в парламента, ако управляващите приемат ветото на президента
© Novini.bg

Ако управляващото мнозинство приеме ветото на президента, това означава, че ще бъдат изпълнени и нашите искания. Така че ако управляващите приемат ветото, ще свикам Националния съвет на партията и ще искам преразглеждане на решението ни. В случай че го отхвърлят, те няма да изпълнят нашите искания и ние няма да се върнем в парламента. Това заяви на пресконференция председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg.

,,Ние не сме писали мотивите на ветото на президента, но позициите ни съвпадат. Но това не означава, че му се месим във вземането на решения'', добави Нинова и допълни, че по време на парада за националния празник е предпочела да се качи на Шипка, отколкото да участва в тържествата в столицата.

По време на пресконференцията лидерът на опозицията цитира документ на Европейската комисия, според който срещу местни политически личности не се водят разследвания за финансови злоупотреби.

,,Искаме да попитаме кои са видните местни политически личности, за които не се водят разследвания за финансови злоупотреби. Ще го отправим този въпрос към ЕК и главния прокурор. Защо върху тях има чадър и защо не се разследват тези съмнителни сделки. И нещо друго, на какво основание правителството на България гласува избора на бъдещия европейски прокурор? Ние ще продължаваме да задаваме своите въпроси и ще настояваме за отговори. Искаме прозрачност и отстояване на принципите, че ще се борим с корупцията по високите етажи на властта'', коментира Нинова.

Относно посещението на руския премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега у нас председателят на социалистите заяви, че това е стъпка към диалог.

,,По енергийните теми нашата позиция е била ясна – България има нужда и от "Южен поток", и от "Турски поток", както и от АЕЦ "Белене". За жалост правителството загуби много време и възможности. Все пак от срещата между Борисов и Медведев стана ясно, че руската страна няма да се ангажира с "Турски поток" през България, ако няма гаранции от ЕС. Затова имаме въпроси към правителството на България. Поискало ли е такива гаранции? Ако да, получило ли ги е? Ако не, защо не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук-нататък да получи тези гаранции от ЕК, за да може да стартира целия процес? Иначе би изглеждало, че правителството на България е само на етап добри пожелания, предизборен пиар преди европейските избори и нищо конкретно. Оттук-нататък на ход е премиерът Борисов'', подчерта Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

,,Относно хъб "Балкан" преди малко изтече информация, че г-н Милер е заявил, че "Газпром" не планира да участва в проекта за изграждането му. Тоест руската страна не иска да се ангажира с хъб "Балкан". Ние оценяваме визитата на г-н Медведев, но от нея няма никакви конкретни резултати що се касае до енергийните въпроси. Затова ние от БСП ще настояваме за ясни гаранции от страна на ЕС по отношение на Русия'', завърши лидерът на социалистите.

Владимир Василев
10921 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Браво

2019.03.06 | 11:34

43

Браво Кури ,бях се притиснил.никакво влизане.

Анонимен

2019.03.05 | 18:07

31

Долу БКП / БСП
Долу КУРНЕЛИЯ Нинова
ДОЛУ : ГЕРБ
ДОЛУ : БОЙКО

2019.03.06 | 08:29

42

Само анонимната тъпотия горе.

Запад

2019.03.05 | 20:08

36

Окрадохтекаквото можахте.Неви искаме долни комунисти.

Еретика.

2019.03.06 | 06:31

41

Не забравяй че и любимият ти другар Бойко Борисов върл КОМУНЯГА и е участвал най активно в тъй наречения ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.А сега ДПС най активно го държи на власт.

Ангел

2019.03.05 | 21:24

38

Тъкмо парламента заработи нормално.Че ,кой ви кани ,че да се връщате?Явно критическата сериозно я гази.Че и нагла да поставя условия, въпреки ,че никой не я бръсне за слива.

Еретика

2019.03.06 | 06:26

40

Какво му е нормалното в парламента. Някакви си ДУПЕТАТИ вземат някакви си решения.Не че и ако и ония които излязоха от там нямаше да ги приемат.Е овцете които ги избират да му мислят.Е и ония които не ги избират и те да му мислят.

Скрабо

2019.03.05 | 21:37

39

Ас съм сиган от ромското произход викат ми скрабо шото съм дилър на металното железо та искам даказвам за тая наща кака курнелия и за този руснака каде се му забравям името опа виждам жената се сблича да си лега та се сещам путин се казва та тия искат да си разменват името шото оня европското солист санишев иска да ги дава на стамбулската конеция е па нема лошо да вкат и оня мъдуро да сменяват каквото има да сменяват шото тия наште сигани много се объркват бе ама много прости бе гледат на телевизора едно а виждат друго

Другия с коня

2019.03.05 | 20:15

37

И жена ми е Инат и все Наобратно.....обаче тази Корнелия е Изяънземно, Бате.....Нема спирка....Господ да пази България и Българския Избирател.....

питам се

2019.03.05 | 20:03

35

Кури какво си мисли ,че е в бардак и се пазари като стара к-ва със загорял тираджия за повече пари ? С тях и без тях все тая.

!

2019.03.05 | 19:17

34

Комундели, както сте извън парламента, идете на по-оживено място и ви гарантирам масажа с бухалки. Гнусни сте като циганите.

2019.03.05 | 19:13

33

БСП - рекет тероризъм. Комунизите трябваше да ядат солиден кютек още през 1989 г.

2019.03.05 | 18:37

32

Тоя боклук украински защо не си малчи като не е на работа а взима отношения и търси сметка за това и онова,госпожо украински боклук кои спря южен поток че сега за гаранции говориш ти росен плевнелиев

Добави коментар

Водещи новини