Караянчева към Нинова: Елате на работа със здрави нерви и повече разум

  • 07 март 2019 19:12

  • 2868
  • 16
Караянчева към Нинова: Елате на работа със здрави нерви и повече разум
©

Аз мисля, че Народното събрание работи на пълни обороти. Виждате, че нямаме проблем с кворума, законодателната дейност също върви добре. Не е добре, когато най-голямата опозиционна партия отсъства от парламента, защото това не е добър сигнал към избирателите, защото те са избрани в крайна сметка, за да казват своето мнение от парламентарната трибуна, да отстояват своите позиции, колкото и неприемливи да са те за управляващите. Дебатът трябва да се води в пленарна зала, а не да се търси евтина медийна известност със злободневни или жълти теми. Това заяви председателят на Народното събрание в интервю пред Илиана Беновска.

,,Това са опорни точки на БСП, те търсят евтина сензация, за да могат по някакъв начин да задържат медийното внимание. Искат да ни пришият към ДПС по някакъв начин. ДПС си има своя програма. Понякога гласуваме заедно по теми, които отговарят на нашите програми. Но това, че сме в някакъв сговор, ние никога не сме управлявали заедно с ДПС, за разлика от БСП'', отговори Караянчева на въпрос дали има коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Председателят на Народното събрание допълни още, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на все още не е отговорил на поканата ѝ да присъства в парламента.

,,Президентът Радев не е откликнал на моята покана, но той знае, че е винаги добре дошъл, ако иска да дойде. Мисля, че отношенията между президента Радев и Нинова охладняха, защото президентът много отчетливо започна да изземва нейните функции на опозиционен лидер и да преповтаря опорните точки на БСП, което не говори добре за него, защото той е обединител на нацията по Конституция, а да говориш като опозиционен лидер най-малкото не ти прилича'', отчете тя.

По думите на Караянчева отсъствието на депутатите от опозицията в пленарната зала ги прави неефективни.

,,Това все пак е тяхно решение и ако те смятат, че това ще им вдигне рейтинга или пък ще способства за победата на БСП на тези или на другите избори, аз мисля, че това няма да е така'', обясни тя.

На въпрос коя е най-важната задача в момента, Караянчева отговори, че това е запазването на стабилността.

,,Да запазим стабилността! Държавата да продължи да се развива със същите темпове, с които се развива сега, защото и икономическият растеж, и безработицата показват, че правителството се справя, а ние като законодателен орган подкрепяме правителството на Борисов'', посочи председателят на Народното събрание.

Накрая Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на призова лидерът на БСП да се върне в парламента.

,,Г-жо Нинова, елате на работа! Искам да ви пожелая здраве, здрави нерви и повече разум'', завърши Караянчева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2868 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
gjuro

2019.03.08 | 13:36

16

G-zo Karajancheva,prostacite ne mozete da promenite,taka ste si umrat,prosti i neznachitelni.

2019.03.08 | 05:34

15

ЗАЩО НЕ ОТИДЕ ДА ИМ СЕ ПОМОЛИ КАТО И Е ТАКЪВ ПРОБЛЕМ?МНОГО СЕ ЗАГРИЖИЛА ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА БСП,ДОКАТО ИНСТИТУЦИЯТА НА КОЯТО ТЯ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ ИМА САМО 7% ОДОБРЕНИЕ ОТ ХОРАТА.ПРОСТА ПЕКИНСКА ПАТИЦА

Някой си

2019.03.08 | 04:11

14

Странно, защо Пекинската патица говори като работодател, когато всъщност не е?
Работодател на дупетатите е суверена, т.е. Народа, не ГРОБ и Караянчева.
Тая съвсем се е забравила!

Еретика.

2019.03.08 | 01:38

13

Боже събери си Боже версиите какво общо има комуниста Цвета КараЯнчева с разума въобще.

Защо.

2019.03.07 | 22:54

12

Защо,комунистите са с толкова малко акъл.Анализирам съм ги с години, и стигнах до там,че са още в праисторчи стадий.

Валди

2019.03.07 | 21:42

11

Интересно тая кваччка Караянчева какво щеше са работи, ако не беше пусната за шефка на Парла Мента? Но като си помидля, че и Майката на народа и несполучила кандидатка за президент ЦЦ беше председател, тая е 1 косъм по-читава. Но е в хора на кокошките с Дариткова, Стоянова и ДеЪската Атанасова.

Гост

2019.03.07 | 21:41

10

Добър сигнал ли е към избирателите,като ви гледа до обяд Цветанов да обикаля по стаите на останалите парламентарни групи да се пазарят и след обяд да поработите на уж важните закони по 1-2 часа,това че сте в парламента не ви прави по полезни за избирателите ,стоите за да си приемете полезни за вас закони,да си получавате тлъстите заплати

Иво

2019.03.07 | 21:33

9

Ех, ако можеше и аз да ходя на работа, когато си искам и само когато ми изнася.... ех, мечти.. Ама така е! Нинова и компания, са си с привилегии явно!
И много поздрави на клавиатур-тарикатите, дето ме наричат комунистически трол! Ама сигурно сега ще кажат, че съм гербърски трол! Как да угодиш на тия НЕ-ТРОЛОВЕ бе?

2019.03.07 | 21:27

8

Колко ли субсидии ще получи Беновска за интервютата си с управляващите,а г-жа Караянчева не се ли явява като говорител на ГЕРБ,а не като председател на НС,как иначе да си обясним говоренето и,че няма проблем че опозицията я няма,а не каже че така пазарлъците вървят по добре-ти на мен аз на теб.как се опрощава 8 милиона дълг към държавата.За каква стабилност говори като знаем,че НС има рейтинг под 8 % ,това не е ли показател колко им вярва народа на приетите закони, с кои темпове се развива държавата не се посочва ясно,не се обяснява и защо безработицата е намаляла,не че се откриват много работни места,а защото работоспособното население напуска държавата ни.За това ви пречи и президента,защото казва нещата точно каквито са,а не как на вас да се харесат

Не съм забравил

2019.03.07 | 21:19

7

Кой се целуваше на моста
Кой предложи Пеевски.
С кого управляваше Орешарски
С кои гласове избраха Радев

Добави коментар

Водещи новини