Йордан Цонев: Главното мюфтийство все още не използва държавната субсидия

  • 07 март 2019 15:14

  • 676
  • 5
Йордан Цонев: Главното мюфтийство все още не използва държавната субсидия
© Булфото (архив)

Намери се механизъм, с който БПЦ вече използва държавната субсидия. Главното мюфтийство все още не е започнало да я използва. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на на заседание на Комисията по вероизповеданията и правата на човека.

Той допълни, че едната причина за това са задълженията, голяма част от които се търсят чрез съдия-изпълнител. Втората причина е, че трябва да се упомене названието на бенефициента. Депутатът от ДПС уточни, че по тази причина финансовият министър е предложил в закона да се упомене точно бенефициентът.

„Финансирането на вероизповеданията възниква като решение на Консултативния съвет по национална сигурност с цел да се прекъсне влиянието на чужда държава върху едно от вероизповеданията“, припомни той и допълни, че тогава е изготвен законопроект, който е погасил всички опасения на вероизповеданията. „Всички страхове на БПЦ и на мюсюлманското вероизповедание бяха погасени, така както им обещахме“, коментира Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

„Практически целта свещенослужителите да получават възнаграждения от държавата, а не от друга държава не може да бъде изпълнена. Тази година вероятно няма и да може да се изпълни“, каза още той.

„За опрощаването на задълженията думата трябва да имат финансовото министерство и парламента. Това е държавна политика и не засяга ничий религиозни права на никое вероизповедание, никое вероизповедание не е ощетено. Решението трябва да бъде на народните представители“, подчерта Цонев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
676 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.03.07 | 19:41

5

Ей тоя мръсник и предател на България на снимката, когато и да го обесят все ще е късно!

bravo za komentarite

2019.03.07 | 19:21

4

tova e BULGARISTAN

2019.03.07 | 16:52

3

Данчо - ментата - големия политик който до вчера разнасяше каси с " Кока-кола" по морето . ха ха ха

веселин василев

2019.03.07 | 16:30

2

Ей, кретенчета, кога най-после ще спрете да рекламирате турският език - спрете ДЕ!!!!!

Арменския поп

2019.03.07 | 15:49

1

КСНС има решение за държавно субсидиране на вероизповеданията. А има ли решение за изплащане на дълговете им? От какво са дълговете? Да не би да са от няколкократно увеличеният брой на имамите в последните 10-15 години?

Добави коментар

Водещи новини