ДПС губи единия си представител в ЦИК

  • 07 март 2019 14:18

  • 1033
  • 1
ДПС губи единия си представител в ЦИК
©

ДПС потвърди официално, че квотата на партията в ЦИК се редуцира от трима на двама членове.

Заради това ръководството на групата се събра да обсъди кой от тримата им представители ще трябва да напусне комисията в новия й състав, съобщи Канал 3.

Севинч Солакова е предложена от движението за секретар на ЦИК, съобщи решението пред медиите лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Солакова и в момента е секретар на комисията. Другият член на ЦИК е сегашният представител на движението Ерхан Чаушев. От квотата отпада Метин Сюлейманов. Лидерът на ДПС не скри негодувание, че не е имало предварителни политически консултации по номинациите и квотите на партиите в ЦИК.

По неофициална информация причината, заради която е отрязана квотата на партията, е тяхната намалена численост на групата спрямо 2014 г., когато беше конституирана сегашната ЦИК, чийто мандат изтича на 21 март.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1033 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.07 | 17:02

1

Крайно време е тази противоконституционна етническа партия да се обяви извън закона и разпусне. ДПС са по-малките братчета-терористи на БКП/БСП.

Добави коментар

Водещи новини