В редиците на ГЕРБ има най-много преференциално избрани народни представители

  • 06 март 2019 19:44

  • 578
  • 3
В редиците на ГЕРБ има най-много преференциално избрани народни представители
© Булфото (архив)

45 депутати в сегашния парламент са избрани с преференции, при 16 от тях номерът на бюлетината съвпада с номера им в партийната листа.В редиците на ГЕРБ има най-много преференциално избрани – 24 народни представители, в БСП са 18, а при Патриотите и ВОЛЯ има по един. В ДПС депутати с преференции няма.

Причината е, че единственият, избран с преференциален вот, който не се отказа от мястото си в парламента, беше изключен от групата и остана независим.

Депутатът Ангел Исаев влезе в парламента от листата на ДПС в Бургас, но благодарение на преференциален вот. Тъй като ДПС не толерира пренареждането на листите с преференциален вот, а Исаев не се отказа от мястото си в парламента, той беше изключен от парламентарната група и се води независим депутат. Няма внесен нито един законопроект, официално няма питания, все още не е говорил от трибуната на парламента, съобщава БТВ.

Още при избирането на кабинета "Борисов", Исаев гласува не с ДПС - партията, от която е избран, а с ГЕРБ. Програмата на ДПС и програмта на ГЕРБ не се различават кой знае колко много, обясни независимият депутат. Изказванията на Ангел Исаев от трибуната на парламента са нула. Толкова са и зададените от него въпроси към министри. Няма законови инициативи, не участва в парламентарни комисии. Депутат е от две години.

Исаев има средно образование и експертиза в областта на общественото хранене и като строителен техник. Казва, че сега учи История във Великотърсновския университет и че владее български, турски и руски език. Член е на групите за приятелство с Дания, Палестина и Колумбия. Исаев твърди още, че дарява парите от депутатската си заплата. Ангел Исаев казва, че депутатството му не е плод на феномена 15/15, а повечето хора, които са гласували съзнателно с преференция за него.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
578 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.07 | 04:56

2

ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО МИ ДРЕМЕ КАК СА ИЗБРАНИ ТЕЗИ РОДООТСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ.ПРИ НАГЛАСЕНИ ИЗБОРИ МОГАТ ДА ГИ СЛОЖАТ КАКТО СИ ИСКАТ.

2019.03.07 | 07:38

3

точно казано!

Тодор

2019.03.07 | 03:19

1

А дали учи и дали си дарява депутатската заплата? Да се провери!

Добави коментар

Водещи новини