Александър Сиди: Ще отхвърлим ветото на президента и ще променим ИК в частта с преференциите

  • 05 март 2019 10:13

  • 317
  • 2
Александър Сиди: Ще отхвърлим ветото на президента и ще променим ИК в частта с преференциите
© Булфото (архив)

Депутатът Александър Сиди от ВМРО потвърди пред БНР намерението на партиите в управляващата коалиция да отхвърлят президентското вето, а впоследствие да променят кодекса само в частта с преференциите.

“Президентът, знаейки добре, че има политически консенсус по отношение на преференциите, можеше да бъде герой в тази ситуация и да върне текстовете, единствено които се отнасят за преференциите и за които е сигурен, че има политическа воля да бъдат променени. По този начин ветото му щеше да мине и съответно той да бъде героят, който е успял да спре онези гадни хора в Народното събрание да свършат голяма глупост“, заяви Сиди.

“Първо, президентът не налага вето върху закона, а налага вето върху текстове от него. И трябва добре да знаем каква е конституционната процедура, защото в обществото наистина остава усещането, че ние реално сме си променили позицията  - такова нещо няма. Подчертавам го дебело. Ние продължаваме да сме за това да бъдат върнати преференциите на онези прагове, които бяха и които в крайна сметка сработиха в българското общество“, коментира още Сиди въпроса как ще гласува ВМРО и защо са променили позицията си.

Той коментира и темата за евентуалното общо явяване на Обединените патриоти на евроизборите през май. “Засега ние и всяка едно от другите две политически сили в "Обединени патриоти" готвим своето самостоятелно участие, но това е към днешна дата, утре може да бъде друго. Ние сме доказали във времето, че се караме изключително шумно по медиите, а в същото време сядаме след това и се разбираме“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.05 | 11:38

2

Тоя кой беше ?? Не е ли от обединените мафиоти ?

Димитър

2019.03.05 | 10:30

1

Прав е.Преференциите е нежно за ги има и то да са във вид,подходящ и даваш предимство на избирателите,а не на политическата класа.А дали ще намерят консенсус за общо явяване на избори и по скоро вече утопия.

Добави коментар

Водещи новини