Симеонов: Законът за устройство на Черноморското крайбрежие трябва да е прагматичен и практически приложим

  • 06 март 2019 15:45

  • 401
  • 3
Симеонов: Законът за устройство на Черноморското крайбрежие трябва да е прагматичен и практически приложим
© Булфото (архив)

Трябва да направим текстовете в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие да са прагматични и практически приложими. Това каза лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на обсъждането на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие в Комисията по икономическа политика и туризъм.

Той каза, че според него в закона има пропуск по отношение на това кои плажове могат да бъдат отдавани под наем, а именно конкретни плажове без достъп до тях.

„Отговорът от Министерството е, че такива не се допускат и не се предоставят, но фактите говорят друго. Последните две години имаме няколко такива случая. Лично аз си спомням за „Силистар“ и „Делфин“ - и в двата случая нямаше достъп до плажовете, а те бяха дадени на концесия, респективно наем. Не правя разграничение за наем и концесия, защото и в единия и в другия случай, ако до един плаж няма достъп, се получава това, което се получи на „Делфин“, каза още Симеонов.

Той обърна внимание на забраната за поставянето на плажни принадлежности, преминаване, паркиране и престой на пътни превозни средства, ремаркета и полуремаркета върху подвижни дюни, като отбеляза, че най-големият проблем за дюните са т.нар. бъгита и всякакви други нерегистрирани пътни превозни средства. Според него е малко пресилено забраната за поставяне на плажни принадлежности върху дюните. „Означава ли, че не може да си сложиш една кърпа на дюната?“, попита Симеонов.

По думите му преместваемите обекти, които са част от градското обзавеждане, трябва да бъдат разрешени в някакъв сервитут до пътищата в противен случай няма да могат да бъдат поставяни например кошчета за боклук. „Има в дюни поставени спирки, автобусни. Ако я няма тази спирка, не знам хората как ще разберат къде спира градският транспорт и как ще бъдат защитени при лоши атмосферни условия“, каза Симеонов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
401 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТОЗИ Е ПО ТЪП И ОТ ТИКВАТА ...

2019.03.06 | 17:19

3

ЕЙ МАЙМУНО МРЪСНА ВСИЧКИ ТЕ ЗНАЕМ КОЛКО ТЕРЕНА ИМАШ ПО МОРЕТО.... НЯМА ДА СЕ СКРИЕШ ..

Мая

2019.03.06 | 15:58

1

Всички плажове да са държавни.

те и сега са държавни

2019.03.06 | 16:04

2

само че, КРАДЛИВАТА ШАЙКА НЕ СПАЗВА ЗАКОНА,ЗАРАДИ КОРУМПИРАНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА.

Добави коментар

Водещи новини