Фандъкова се срещна с президента на ЕНП Жозеф Дол

  • 06 март 2019 14:08

  • 205
  • 0
Фандъкова се срещна с президента на ЕНП Жозеф Дол
©

София е голям град и всичко, което кметът Фандъкова е направила се вижда. Хората виждат с очите си метрото и промяната на града, каза Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския – президент на Европейската Народна Партия.

По думите му кметът Фандъкова защитава за София европейски средства и проекти, които развиват града. Това каза президентът на ЕНП днес на среща с кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в Брюксел. През предходния програмен период 2007 – 2013г. защитихме и привлякохме за София 1.5 млрд.евро, от тях 1 млрд евро са безвъзмездни европейски средства. С тях са изпълнени 89 проекта. През настоящия програмен период 2014 – 2020 г. защитихме около 930 млн.евро европейско финансиране, с които изпълняваме 48 проекта, каза кметът Фандъкова.

Голяма част от проектите са насочени към обновяване на градската среда, подобряване на транспорта, качеството на въздуха и по-добри условия за живот на хората и развитието на бизнеса. Метрото на София, което разширяваме в момента с нов трети лъч с 12 км, има над 40 км метролинии, 35 станции и заема 34% дял в системата на градския транспорт. Първите 8 км от третия лъч, който изграждаме ще бъдат пуснати в експлоатация до края на годината, каза кметът Фандъкова.

Кметът Фандъкова има пълната наша подкрепа за всички проекти на София, каза също Дол.

Последвайте канала на

Novini.bg
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини