Корнелия Нинова: Най-доказалият се професионалист да оглави европейската прокуратура

  • 01 март 2019 10:12

  • 15743
  • 11
Корнелия Нинова: Най-доказалият се професионалист да оглави европейската прокуратура
© Пресцентър на БСП

Лидерите на партии от Вишеградската четворка плюс БСП и социалдемократическата партия на Хърватия подписаха декларация за общи действия и взаимна подкрепа. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за запозна колегите си с политическата обстановка в страната, напускането на парламента от страна на БСП и получи тяхната подкрепа за отстояване на демократичните права на гражданите и върховенството на закона в България.

След запознаване със случаи на ограничаване на свободата на словото и предприемане на мерки срещу журналисти в България, допълнително в проекта за декларация беше включен текст в защита на свободата на изразяване. В декларацията шестте партии обявяват инициатива за европейска минимална пенсия, европейски трудов кодекс и европейска агенция по труда. Те трябва да гарантират еднакви социални и трудови права на всички европейски граждани и да не допускат двойни стандарти между държавите членки. Шестте участници в срещата настояват за борба с укриването на данъци и премахване на данъчните убежища. В декларацията се набляга на мерки за забрана на двойния стандарт при храните. Нинова отново потвърди позицията на БСП против Истанбулската конвенция и джендър идеологията в училищата, както и против Пакта за миграция. Тя ги увери, че по тези два въпроса БСП няма да направи компромис. Лидерът на левицата постави въпроса за ускорено изграждане на европейска прокуратура и избор на най-доказания в практиката професионалист за главен европейски прокурор. Тя изрази увереност, че това ще допринесе за резултатна борба с корупцията по високите етажи на властта. На въпрос на колегите ѝ относно последния доклад на ЕК за пране на пари в България, с покровителството на политици, тя отговори, че това е от най-сериозният удар по правителството на Борисов през последните години и то от неговите европейски партньори.

“За съжаление, по този начин, управляващите ни отдалечават от Шенген и от Европа”, каза още Нинова. Лидерите на партии декларират: "След срещите в Братислава и Вишеград, ние лидерите на партии от държавите от Централна и Източна Европа, оставаме ангажирани с този формат и занапред, и взаимно се подкрепяме за предстоящите европейски избори". Нинова се обърна към колегите си: нека всеки от нас положи усилия да привлечем и други страни от региона, защото когато повече партии се обединим около общи ценности, имаме по-големи възможности да ги отстояваме".

Нинова закачи с мартеници колегите си от Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Хърватия. Тя ги запозна с тази българска традиция и им пожела здраве и сили. Събитието се проведе в гр. Храдец Кралове, Чешка република. Домакин на срещата бе председателят на чешката социалдемократическа партия и вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек. Това е третата среща във формат Вишеград плюс, в която Нинова участва. Първата се проведе в Словакия, а втората – в Унгария.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15743 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
GHJKLO

2019.03.02 | 18:38

11

Трябва да получите пари онлайн от вашия хол чрез завършване на проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, да получите $ 238 на всеки час и да получите такса всяка седмица, докато избирате рутинни.

посетете тук.------->>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

гост

2019.03.02 | 13:24

10

Най-добре да не се връща в парламента-

The One

2019.03.02 | 13:16

9

Колко мъдро го е казала Корнелия ;)

Аврам

2019.03.01 | 13:20

2

Станишев си отстъпи от гласа на румънски депутат да гласуваш срещу Кьовеши тоя мръсен гей.

и 100%

2019.03.02 | 10:37

8

еврейн-ционист.

Гробарят..

2019.03.01 | 14:40

3

Чакам ви комунисти гадни.

ПО ГОЛЕМИ КОМУНИСТИ

2019.03.02 | 10:31

7

ОТ ГРОБАРИТЕ НЯМА .ВИЖ ТИКВАТА и ЦВИНОКИО САМО. ЦЯЛОТО ИМ ПОЛИТБЮРО Е ТАКОВА.ХА,ХА,ХА.

Скрабо

2019.03.01 | 18:12

6

Ас съм сиган от ромското происход викат ми скрсбо шото съм дилар на металното железо та искам да казвам за тая убсвата кака ма много лае бе и тия нейните гавази като вълци вият бе мамного гладни бе да земат да им дават нещо да ядат шото ша ми плашат децата бе като виждат на телевизията веднага се крият под масата трябва да исключвам и чак тогава излизат

СТРАНДЖАТА

2019.03.01 | 17:37

5

Че то при тия изискваноя изброени от Курнела... - трябва Борисов да правим Главен Прокурор...

ГРОБАРИЯ

2019.03.01 | 16:47

4

АБЕ ВИЕ ОТ ГРОБ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВИ ИЕБЪТ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВИ ХАРЕСВАТ ТАКА МИСЛИЯ ПОНЕ ОТ ВАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОЛИТИЦИТЕ ИЗВИНИЯВАИТЕ АКО ГРЕША

Умник Гюро

2019.03.01 | 10:28

1

Ето ги сателитните комунистическо-социалистически партии на терористична Русия. Активно работещи за сатанистката идеология на Ленин и Сталин.

Добави коментар

Водещи новини