Красимир Янков скочи на Нинова, иска спешно преразглеждане на решението за напускане на НС

  • 27 февруари 2019 14:55

  • 6811
  • 14
Красимир Янков скочи на Нинова, иска спешно преразглеждане на решението за напускане на НС
© Фейсбук

Спешно свикване на Националния съвет на БСП, за да се преразгледа решението на ръководството за излизане на парламентарната група на левицата извън Народното събрание.

Това каза в интервю за БНР Красимир Янков - член на Националния съвет на БСП и депутат. Той обясни, че мотивът за решението на социалистите да напуснат парламента е било търсене на „по-радикална форма на противодействие срещу взетото решение за промяна в Изборния кодекс от ГЕРБ“ и допълни: „Напускането на парламентарната група е с цел постигане на конкретни искания и при тяхното постигане ще отпадне мандатът за напускане на парламента, но самата процедура има своите детайли", убеден е той. "Не е обсъждана обаче реакцията на партията, след като президентът наложи вето на така направените промени в Кодекса и затова е необходимо ново политическо решение", обясни Янков.

"В последните дни чувам свободни интерпретации по темата, но единственото правилно действие е незабавно свикване на Националния съвет на БСП и конкретно решение на този казус. Трябва политическо решение. Ние нямаме никакво основание в действията си да останем пасивни в единствено легитимната процедура – гласуване вето на президента и подкрепа за ветото. Това, по същество, е неуважение не само към процедурата, но и към институцията „президент“, категоричен бе Янков.

"След ветото на президента, нашата реакция има различен прочит. Включително започва да се внушава, да се наслагва, че ние реагираме отрицателно на призива на държавния глава, защото президентът не ни е припознал като алтернатива или не е подкрепил нашите виждания. Категорично такава манипулация трябва да бъде опровергана и то с политическо решение. Парламента група ще изпълни политическото решение на най-висшия ръководен орган на партията, какъвто е Националният съвет", каза още депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6811 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
ДОГАН

2019.03.01 | 00:36

14

ЯНКОВ ТИПИЧЕН АЛЧЕН ПРОДАЖНИК ЧУЛ Е ЧЕ НЯМА ДА ИМА ЗАПЛАТИ ТЪРСИ ВРАТИЧКА ДА СЕ ВЪРНЕ ДА ХОДИ ПРИ БОИКО И ЩЕ ГО КУПУВА НА КИЛОГРАМ НУЖНИ СА ОЩЕ ДАЖЕ

морски вълк

2019.02.28 | 22:17

13

Този другар имах "късмета" да го срещна през 2009-та година, когато беше протеже на Петър Димитров, обеща ми нещо определено, и ме излъга, като от тогава пазя негова визитка, скоято разказвам какво ми е обещал, и как ме е излъгал. Учудвам се на наглостта, с която говори на всички останали... Разходете се до летище Варна, там ще ви разкажат как и защо го изгониха... Един мандат е депутат от Варна, после от Толбухин... Най - добре е да се прибира в родния си град, и да си продава бирата загорка, и да освободи мястото на някой, който не го е срам от от онези, от чийто гласове има нужда...

Данъкоплатец

2019.02.28 | 08:57

12

Айде разкарайте я тая нагла Биволица от Крушовица, градливата седесарка, приватизаторка на ТЕХНоимпекс Говнелия Сланинова!

театър

2019.02.27 | 18:04

11

Хайде, хайде - водевила навлиза в нова фаза - опит за преврат в женското царство. Пиесата като цяло е по-подходяща за Сатирата, но....... пак ще се гледа с интерес: "..... и в добрия и прекрасен свят на мъдрата кралица Кури, въплатила здравомислещия и безкомпромисен дух на младия приватизатор, се появи новия вътрешен враг - подмолния, лукавия, измамния, предателския лик на другаря с партиен билет. Той се опитва да открадне трона на широко окачената кралица, майка на козички и столетници, но.........".

Учуден

2019.02.27 | 17:46

10

Те не били всички комунисти,коне с капаци,не може да бъде !!!

gencho

2019.02.27 | 17:32

9

Na tazi stara brantija,ne skachajte,izritajte ja ot BSP,samo vredi.

ПОМИЯРСКИЯ САЙТ

2019.02.27 | 17:07

8

И ПОМИЯРСКИТЕ МУ МОДЕРАТОРСКО-ГРОБАРСКИ ТРОЛОВЕ.

уморих се

2019.02.27 | 16:43

7

от тяхното СЛОВОБЛУДСТВО!

Не го слушайте тоя

2019.02.27 | 16:22

6

Моля, не го слушайте тоя ,ходете на лов и риболов,скоро и гъбки ще има.

M OL I

2019.02.27 | 16:05

5

ГОСПОДИНИ КАК ПОЗВОЛИХТЕ ТРИ ДЪРТИ ,ИЗКУФЯСАЛИ ГЮВЕНДИИ ДА ВИ РАЗИГРАВАТ.ТОВА ПОЛИТИКА ЛИ Е ИЛИ ПУЧ???.

Добави коментар

Водещи новини