Кирилов и Зарков не успяха да се надговорят по темата за промените в ИК

  • 27 февруари 2019 18:01

  • 652
  • 7
Кирилов и Зарков не успяха да се надговорят по темата за промените в ИК
© Кадър - БТВ

Разбираем е призивът на държания глава, но нашите условия са ясни - трябва да се отменят всички скандални промени в Изборния кодекс. Ние 26 часа се борихме в пленарна зала, но никой не ни чу. Нашата позиция е последователна, докато от ГЕРБ се въртят като куче, което си гони опашката. Ние искаме да видим дали ГЕРБ са си взели поука.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП Крум Зарков, който коментира промените в Изборния кодекс (ИК), президентското вето и отказа на червените депутати да влизат в парламента. Заедно с него гост беше и депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. "Търсим съгласие в този парламент от всички, включително и от опозицията", категоричен беше Кирилов. "Винаги сме уведомявали БСП за предстоящи законопроекти и много често сме постигали консенсус. Така стана и за промените в ИК в частта за машинното гласуване. Тогава колегата от БСП Тодор Байчев беше съгласен на срещата в ЦИК. Показвал съм стенограмата от тази среща. Явно тук говорим за предизборна тактика от страна на БСП. Те се опитват да ескалират напрежението и да прокарват незаконни тези. Ние нямаме никаква изгода за заблуждаваме и разиграваме избирателите. Ние се състезаваме по правилата на нашите противници, защото този ИК е направен от БСП", обяви депутатът от ГЕРБ.

"Не се връщаме в парламента, защото там дебатът е невъзможен. Няма никаква чуваемост към нашите предложения. Ясно заявихме, че съставът на ЦИК трябва да бъде сменен и да се спази закона. Предупредихме многократно, че ИК не трябва да се пипа няколко месеца преди изборите, защото това ще доведе до скандали и проблеми. Ние се борим законите да се спазват", отговори Крум Зарков.

"Промените в ИК бяха направени ясно и прозрачно. Не можем да говорим за измама спрямо избирателите. Това важи най-вече за преференциите. Тук искам да кажа, че колеги от БСП също стискаха палци промените за тях да минат", разкри Данаил Кирилов.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
652 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.02.28 | 04:45

7

САМО ИМ ВИЖТЕ ФИЗИОНОМИИИТЕ.ВЯРНО ,ЧЕ ЗАРКОВ НЕ ИЗЛЪЧВА НЯКАКЪВ ВИСШ ИНТЕЛЕКТ,НО БАРНИ С ВИД НА ПАВИАН Е ОТКРОВЕНННО ПРОСТ.ЗА НЕГО Е ИЗМИСЛЕНА ПОГОВОРКАТА-ПО ДОБРЕ НЕ КАЗВАЙ НИЩО И ДА ТЕ МИСЛЯТ ЗА ПРОСТ,ОТКОЛКОТО ДА КАЖЕШ НЕЩО И ДА РАЗСЕЕШ ВСИЧКИ СЪМНЕНИЯ.

барни -РЪБЪЛА от ГРОБ

2019.02.27 | 18:29

2

Боже, помози! Това нещо от снимката е председател на правната комисия в законодателния орган на държавата ни!!!! Трагедия! Жалка трагедия и нечувано падение! Дани - тъпото!!!! И как само, със зъби и нокти, бранят гербаджиите "мъртвите" души по списъците и назначената им от плевньо ЦИК! И си мачкат закона без изобщо да им пука! Нагли, нагли.... Прави са този път БСП-никакво връщане в парламента докато тия не бъдат оритани от там!!!! Оня ден мои познати, живеещи в Холандия си бяха тук и питат къде е "проспериращата" България за която четат в чужбина от официалните министерски сайтове?!? Категорични бяха, че от последното им връщане тук оитпреди 4-5 години всичко се е сринало, че страната изглежда много по-западнала, а хората много по-отчаяни, смазани и обезверени. Това е резултатът от изборните измами на Цветанов и останалата шайка!

2019.02.28 | 04:41

6

Е.БИ СИ МАЙКАТА МРЪСНА.ТОЧНО ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА НАЛАГА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА.А КОЛКОТО ДО КРАЛСТВО ХОЛАНДИЯ,НАЗАД ДА ВЪРВЯТ,НЕ МОЖЕМ ДА ГИ НАСТИГНЕМ ДОКАТО СА БОКО ПРОСТИЯ И ЦЕЦКО МАЛОУМНИКА В ВЛАСТА.

Избирател

2019.02.27 | 22:39

3

Лапай бе червен боклук, да ти е,.ба майката нагла! Ходи и ти в педерастка Холандия! Вие крадците от БСП обичате и без това доказаните джендъри, педали недоклатени!

2019.02.28 | 04:36

5

БАРНИ ,ПАВИАН ПРОСТ,КАЖИ КОГАТО С ЗАРКОВ БЯХТЕ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ И БЕШЕ ДАЖЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ НЕЯ.ФУРНАДЖИИСКА ЛОПАТА ТАКАВА.

zico

2019.02.27 | 23:23

4

Barni ako te namerja ,chte navru glavata v zadnika,pederast cherven.........

ХА ХА ХА ХА

2019.02.27 | 18:15

1

Докато мъдрите се намъдруват , лудите ще се налудуват !! Само че кои са мъдрите и кои лудите ?? Егати пародията .

Добави коментар

Водещи новини