Радев: Решението ми по промените в Изборния кодекс ще е в интерес на обществото

  • 21 февруари 2019 23:10

  • 1387
  • 9
Радев: Решението ми по промените в Изборния кодекс ще е в интерес на обществото
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на увери, че решението му по промените в Изборния кодекс ще бъде в интерес на обществото. Държавният глава каза това на среща тази вечер с представители на българската общност в швейцарската столица Берн.

Той беше попитан ще използва ли правото си на вето за Изборния кодекс. Моят екип работи усилено по въпроса. Това е изключително важен закон, от него зависят устоите на нашата демокрация, коментира президентът Радев.

Той посочи, че като се върне в България, ще има решение по въпроса и увери, че решението му ще бъде в интерес на обществото.

Когато по различни причини отслабне възможността на гражданите да оказват контрол върху политическия елит, той постепенно започва да обслужва своите интереси, а не интересите на обществото. Затова не трябва да отстъпваме от силата на представителната демокрация, тук при вас дори е пряка демокрация, която е още по-силна форма на контрол и на участие на гражданите във вземането на решения и в управленските процеси, каза президентът Радев пред присъстващите.

При нас имаме откъсване, това е големият проблем на България. Хората трудно влияят на политическите процеси и на механизмите на вземане на решения, коментира президентът. Не трябва да има отстъпление, изборният процес е много важен, добави той.

Чувствам се горд тази вечер, защото знам, че в една държава като Швейцария, която се е превърнала в символ на просперитет, сплотеност и отдадено общество, ефективни институции, високи достижения в областта на науката, изкуството, културата, банковото дело, точно в тази държава има, и то немалко, високообразовани и квалифицирани българи, които успяват да извоюват авторитет и то в области като наука, изкуство, култура, медицина, компютърни технологии, банково дело, инженеринг, каза държавният глава пред десетките събрали се.

Той благодари на сънародниците ни, като посочи, че техният успех не е само личен, а е огромен успех за България, защото в днешния глобален свят на съвместни предприятия, бизнес и проекти, доверието и авторитетът са изключително важни. Вие това правите, вие представяте България на едно много високо ниво, вдъхвате доверие във всичко българско. Показвате, че българите са талантливи, работят здраво и имат силен дух. Искам да ви благодаря най-вече за това, че не забравяте здравия български корен и дори тук, далеч от родината, съхранявате нашата национална идентичност, а тя започва с езика, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, цитиран от БТА. Той добави, че благодарение на сънародниците ни в редица градове в Швейцария се откриха български училища, а също така се пази вярата ни с църковните общности "Св. Георги Победоносец", "Рождество Христово".

Убеден съм, че рано или късно България ще се превърне в място, където нашите млади поколения ще искат да учат, да работят и да живеят, каза държавният глава. Знайте, че разчитаме на вас, каза президентът Радев пред присъстващите.

В Швейцария живеят около 12 000 българи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1387 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Умник Гюро

2019.02.22 | 00:11

1

На никого не му пука за поредната изцепка на кремълския шофьор на самолет.

2019.02.22 | 13:17

9

Баффи, от къде се пръкна бе идиот, поне се научи да пишеш.

МОДЕРАТОРСКИ ПЕДАЛ

2019.02.22 | 06:41

5

и ТРОЛ на ЦВИНОКИО.

БАФФИ

2019.02.22 | 00:36

3

когато казвате кремълски шофьор на самолет или или свързана с Русия вие му предавате важност която в моите очи въобще не му принадлежи този глупак няма нищо общо с Русия отношенията на България с Русия въобще не знаете за какво става на въпрос толкова прост на розите че си нямате и на идея да живее руско-българското славянско братство Борисов маймунке много добре знам аз кой си ти

Груьо

2019.02.22 | 00:24

2

си коментира и си харесва сам 1во тоя ШОФЬОР НА САМОЛЕТ НЕ Е С РУСИЯ И ТОИ НЕ ЗНАЕ С КОИ Е,СЕГА ЩЕ СИ ТРИЯ ХРОНОЛОГИЯТА И ЩЕ СИ ХАРЕСВАМ САМ КОМЕНТАРА

Умник Гюро

2019.02.22 | 12:25

8

Този малоумник скоро ще бъде изритан от политиката - от собствените си кремълски господари.

ПЕДАЛ-ГЮРО

2019.02.22 | 08:03

7

Е МОДЕРАТОРА. ПЛАТЕНИЯ ПОМИЯРСКИ САЙТ НА ЦВЪКИ и ПЕЕВСКИ- КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ.

2019.02.22 | 06:57

6

Екскурзиант - пенсионер. Иначе казано - дрън, дрън

Angelina27a

2019.02.22 | 01:26

4

Търсите мъж за сериозна връзка. Напиши ми тук - xxxsingle.xyz/maria
Момиче, на 27 години.

Добави коментар

Водещи новини