Драгомир Стойнев: Засега трябва да защитаваме парламентаризма извън парламента

  • 27 февруари 2019 10:47

  • 466
  • 8
Драгомир Стойнев: Засега трябва да защитаваме парламентаризма извън парламента
© Facebook

Два законопроекта - ето какво ще работи Народното събрание тази седмица по програма. Първият е Законопроект за ратифициране на Споразумение за преглед на многостепенното управление между МРРБ и ОИСР, с вносител Министерски съвет, а вторият – Законопроект за преброяване на земеделските стопанства. Това написа във Фейсбук зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

"Не подценявам двата документа, проблемът е, че те са единствените в дневния ред на законодателя. Другото е изслушване на министри и регулярни отчети на няколко институции. Исканията за изслушване са от страна на депутатите от мнозинството", пише той.

Според него ще чуем чудесни неща за магистралите, за инвестициите, икономическия растеж и за лекарствената политика. "Казвам това със съжаление. Като общество и като управленски потенциал загубихме Парламента - най-важния център за правене на политика и реформи, основния инструмент за промяна и напредък, гарант на това, че хората участват и контролират чрез избора си", казва Стойнев.

Според него огромната празнота в дневния ред не е случайна – това е дневният ред на управлението, което иска да се задържи на власт, а не дневният ред на бизнеса, на иновациите, на образованието, на младите и амбициозни българи или на възрастните, болните и бедните. Той коментира, че този дневен ред не е от вчера – той отдавна се е изключен от реалността, а новото сега е, че се опитва да предреши и изборите чрез нови правила, които да гарантират възпроизвеждане на статуквото.

"Има обаче и още нещо ново - опозицията отказа да легитимира машинациите на ГЕРБ, като участва в дебати, които само симулират демократичен законодателен процес и напусна парламента. Към нас се отправят призиви- БСП да се върне обратно в Народното събрание. Да, но това може да стане, само ако мнозинството „освободи“ това Народното събрание от партийно-груповата хватка и се откаже от злоупотребите чрез законодателство. Засега парламентаризма трябва да го защитаваме извън парламента", заключва Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
466 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2019.02.27 | 14:02

8

Крайно време е вече Курнелия Решетникова-Нинова да бъде освидетелствана и тикната в специално заведение за ненормални хора. На тази жена трябва да и се помогне ментално. Действията на БКП/БСП-терористи стават все по-абсурдни и опасни за обикновените български граждани.

boiko

2019.02.27 | 12:54

7

Samo prostacite mogat da se smejat po tozi nachin,vie ste tarteite koito chranim.

Данъкоплатец

2019.02.27 | 12:23

6

Мамамама Титити да е.бабабабаба долнана!!

Уффф

2019.02.27 | 11:49

5

А ще правиш това пелтечейки от позитанския нужник, нали??Или от ловното изложение????А може би от офшорки някакви ??

Aserty

2019.02.27 | 11:43

4

Трябва да получите пари онлайн от вашия хол чрез завършване на проста работа с вашата работна станция за няколко часа на ден, да получите $ 238 на всеки час и да получите такса всяка седмица, докато избирате рутинни си работа.

Направи го....>>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

2019.02.27 | 11:24

3

Боклуци, никога повече в парламента.

божеее

2019.02.27 | 11:01

2

колко е нормално когато липсват червени миндили,никога не се връщаите,веднага замирисва на мърша!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2019.02.27 | 10:57

1

от малдивите ли

Добави коментар

Водещи новини