АБВ настоя да се подготви ИК, който да е в сила поне в следващите 30-40 години

  • 26 февруари 2019 14:49

  • 465
  • 1
АБВ настоя да се подготви ИК, който да е в сила поне в следващите 30-40 години
© АБВ

ПП АБВ настоява дебатите за машинното гласуване, да бъдат преустановени, а след изборите за Европейски парламент, да се подготви Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 30-40 години.

Това каза председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Пред медиите той обясни, че поредният ремонт на изборния закон, малко преди вота, не решава ключови въпроси, свързани с изборния процес, а процедурата по въвеждане на машинно гласуване ще отнеме твърде много време, за да бъде тема за предстоящия евровот.

„Настояваме да бъдат преустановени дебатите за машинното гласуване, да се потвърди старият Изборен кодекс и веднага след провеждането на европейските изборите да започне солидна дискусия в Народното събрание с включени експерти, които познават изборната практика е Европа и да се подготви един Избирателен кодекс, който да е в сила 30-40 години напред“.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира и президентското вето върху текстовете от Изборния кодекс. Той определи акта като груб политически ангажимент.

„Ветото на президента, за съжаление прескочи най-нормалната му реакция в такъв момент, свикване на парламентарно представените политически сили на диалог и намиране на взаимно приемливо решение и след това да се премине към съответните парламентарни действия. Ние не приемаме аргументите на БСП за напускане на парламента в този момент“.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.26 | 16:55

1

Петков е провален политик,изгонен от вътрешното министерство и със забрана да посещава САЩ. Агентурно име "Запалката".

Добави коментар

Водещи новини