АБВ инициират национално движение за мир

  • 26 февруари 2019 13:20

  • 370
  • 4
АБВ инициират национално движение за мир
© ПП АБВ

АБВ - младежи инициират национално движение за мир. Това обяви председателят на АБВ- Младежи Пламена Заячка пред медиите.

Тя добави, че младите хора в партията ще търси за целта подкрепа на граждани и организации, а целта е максимално широка гласност в името на солидарност за мира.

В контекста на инициативата, АБВ - младежи настояват Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие да бъде актуализиран и разширен.

„Искаме да запазим мира в зоната на Черноморския басейн, Балканите и България. България е председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това е повече от силна позиция и затова по време на председателството трябва да се инициира именно от нашата страна такъв процес“, посочи Заячка.

Именно въпросите за запазване на мира и разоръжаването залягат в проектокампания за реализиране на подписка и обявяване на всенароден референдум, каза председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

„Двата въпроса, които ще се представят на политическите партии и гражданите са: 1. Съгласни ли сте България да бъде територия без ядрено оръжие? 2. Съгласни ли сте военните съоръжения, тренировъчни центрове и полигони на територията на страната да бъдат само отбранителни? Ще се обърнем към ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, НФСБ, ВМРО, АТАКА, НПО-та и синдикати, за търсене на начини за опазване на мира, който защитават националния интерес“, каза още Петков.

Мая Йорданова
370 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гюров,

2019.02.26 | 18:16

4

Те ти намекват само, ама ти не си достатъчно умен да разбереш.

Избирател

2019.02.26 | 15:54

3

АХАХАХАХАХАХАХАХАХА! БАСИ и ОЛИгофрените!

Умник Гюро

2019.02.26 | 13:45

1

Абе, малоумници болшевишки, държавата да не би да е във война, че да инициирате движение за мир? Поредната подривна, пиар акция.

Ъъъ

2019.02.26 | 14:52

2

Не си разбрал!!Движението е с цел да се пие на мира и за ди пикае на воля м шадравана!!Е,и ако може неко да се отмъкне между другото...

Добави коментар

Водещи новини