АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

  • 21 февруари 2019 11:33

  • 215
  • 1
АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми
© Булфото (архив)

Анкетното проучване на ПП АБВ, чиято цел е да определи нагласите на гражданите по ключови социални и политически въпроси, стартира от Варна. Сондажът ще се проведе сред 50 000 човека в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на партията.

Освен на хартия, анкетата на АБВ вече е достъпна и онлайн, през официалната страница на партията: https://www.abv-alternativa.bg/photo/files/files/Anketa_2_1.pdf Анкетата съдържа 11 въпроса, свързани с националната сигурност и енергийната политика, преодоляване на демографската криза.

Началото на кампанията даде председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. „Стартирането от Варна е въпрос на стратегическо разбиране и на уважение към варненци”, каза той.

В контекста на темата за национална сигурност, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в посочи, че това е тема особено актуална за Варна. „Това е важно за Варна и въобще за черноморските ни общини, защото ние трябва да кажем, че на наша територия и в наша акватория е недопустимо да се разгръщат допълнителни военни континенти. Защото напрежението, което предизвиква безумното действие на президента на Украйна в Черноморския басейн, може да доведе до допълнително натягане и до пренатоварване на България, с което рискуваме да я направим обект”.

Председателят на ПП АБВ каза още, че партията настоя писмено пред правителството и пред Народното събрание на територията на страната ни да не се допуска разполагането на допълнителни военни контингенти.

Сред останалите въпроси, залегнали в анкетата на ПП АБВ, са България да инициира дебати за промяна на системата за европейска сигурност, за борба срещу двойните стандарти в ЕС, за сваляне на санкциите срещу Русия, за изграждане на АЕЦ „Белене”, за доставка на газ от Русия през страната ни и за възстановяване на двустранни търговски отношения с Азия, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка. АБВ разчита на нагласата на гражданите и по отношение на въвеждането на еднократна финансова помощ в размер на 30 000 лева за трето дете, нова данъчна политика с 5% ДДС за стоки от първа необходимост, въвеждане на необлагаем минимум до нивото на минималната работна заплата и промяна на държавното устройство и установяване на президентска република.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чичо

2019.02.21 | 16:53

1

Кой би бръсне за слива и вас, пето колело в каруца. Придават си важност каквато нямат.

Добави коментар

Водещи новини