Министър Маринов участва в Шестата министерска конференция на Будапещенския процес

  • 20 февруари 2019 14:45

  • 239
  • 1
Министър Маринов участва в Шестата министерска конференция на Будапещенския процес
© МВР

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, участва в Шестата министерска конференция на Будапещенския процес, която се провежда днес в Истанбул, под патронажа на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специален гост на събитието е европейският комисар по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос. Участват ресорните министри и заместник-министри на страните от процеса, както и високопоставени представители на международни и регионални  организации.

Конференцията си поставя за цел да отчете последните развития в областта на миграцията и сътрудничеството между страните членки на Будапещенския процес и на тази база да се подновят ангажиментите за засилване на сътрудничеството и диалога по въпросите на миграцията между държавите на произход, транзит и дестинация.

В изказването си на форума министър Маринов подчерта значението на Будапещенския процес като уникална платформа за изграждане на партньорства между различни култури и общества по актуални въпроси от миграционния дневен ред. Отбеляза необходимостта от решителни мерки за пресичане на бизнес модела на трафикантите на мигранти и справянето с първопричините на миграцията. Вътрешният министър подкрепи предложените мерки за укрепване на капацитета в страните на произход и транзит и акцентира върху диалога и споделеното разбиране за необходимостта от всеобхватен и балансиран подход за по-добро управление на миграцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.02.20 | 15:21

1

разстрел за незаконно преминаване на границата както навремето и всичко ще си дойде на мястото.

Добави коментар

Водещи новини