Младен Маринов към спортните деятели в МВР: Оценявам усилията ви през 2018 г. като изключително добри и резултат от системен и неуморен труд

  • 31 януари 2019 13:06

  • 471
  • 0
Младен Маринов към спортните деятели в МВР: Оценявам усилията ви през 2018 г. като изключително добри и резултат от системен и неуморен труд
© МВР

 „Колеги, оценявам усилията ви през 2018 г. като изключително добри и резултат от системен и неуморен труд. Изминалата година е поредна успешна стъпка в развитието на спорта в МВР като необходим елемент за утвърждаване на служителите като професионалисти и подобряване на подготовката им. Спортът е неизменна дейност в МВР и изискване за всеки служител за да покрие и отговори на изискванията на обществото, изпълнявайки своите задължения".

Това каза министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, на церемонията по връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2018 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Елитни спортисти, които са служители на Центъра за бойна подготовка и спорт покориха върхове на световния и европейски спорт. Потвърждение са успехите на Тайбе Юсеин, за които специално я поздравявам. Пример за неизчерпаемите възможности на волята и изключителното постижение на служителя на МВР Петър СтойчевПетър Стойчев Петър Стойчев е министър на физическото възпитание и спорта от 12 март до 29 май 2013, шампион по плуване в ледените води на Антарктида. Поздравявам всички над 25 000 служители и спортните клубове, участвали активно в спортно състезателната дейност на МВР, постигнали достойни за уважение и подражание резултати в състезанията и Спортната асоциация по пожаро-приложен спорт и в състезанията на международните полицейски и пожараникарски спортни организации. Пожелавам на всички отдаденост на професията и спорта и през настоящата 2019 г и още по-големи успехи", заяви министър Маринов

Генералният секретар на Спортната асоциация на МВР и директор на Центъра за бойна подготовка и спорт Чавдар Атанасов отбеляза, че спортът в МВР се развива и утвърждава в национален и международен мащаб. По думите му през 2018 г са проведени 38 зонални спортни първенства и турнири, в които са участвали над 2384 служители от 26 спортни клуба.

Атанасов изтъкна успехите от участията в международни състезания и в елитния спорт, като изтъкна че спортист на България за 2018 г е спортистът на МВР и световна и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин. Атанасов благодари на ръководството на МВР и на Министерството на младежта и спорта за оказаното съдействие и съпричастност, на всички приятели, подпомогнали развитието на спорта в МВР през изминалата година. 

На церемонията присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, доц. д-р Стоян Антонов, заместник министър на младежта и спорта, заместник министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Стефан Балабанов, главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ст. комисар доц. д-р Неделно Стойчев, ректор на Академията на МВР и заместник председател на Спортната асоциация на МВР; ст. комисар Николай Николов, директор на Дирекция „Миграция“, които връчиха наградите на отличените.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини