Политолог: ГЕРБ си вкара куриозен автогол

  • 18 февруари 2019 10:06

  • 4516
  • 25
Политолог: ГЕРБ си вкара куриозен автогол
©

ГЕРБ си вкара куриозен автогол.

Това заяви в интервю за БНР политологът Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“, който коментира темата за преференциите и промените в Изборния кодекс. „Те се издънват по този начин на най-лесното място. Повече от десетилетия имат опит на политическия терен и знаят, че като наближат избори, в които БСП се чувства застрашена, БСП прави винаги 2 неща: първо - подлага на съмнение честността на изборния процес и второ – казва демокрацията е в опасност, нека зад нас се съберат всички, дори и тези, които иначе не могат да ни понасят. Да дадеш на БСП такъв коз в този момент, свидетелства или за политическа непохватност, или за съзнателен план – план не в угода на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Последната година – две зачестиха случаите, в които парламентарната група на ГЕРБ държи съвсем различна линия от тази на Борисов и понякога не е ясно дали всъщност между двете има синхрон“, обясни Симеонов.

По думите му ГЕРБ се излага в края на един период, в който „устискаха“. „Зимата свършва, социални протести в страната няма. ГЕРБ удържа. Няма тежки драми на тема ръст на цените. ГЕРБ се окопити и перспективата за предсрочни избори се отдалечи. От днешна гледна точка беше по-вероятно ГЕРБ да спечели и европейските избори. И точно в този момент те се изложиха“, каза още Симеонов и добави, че оста ГЕРБ - ДПС вече не е тайна за никой и тази ос в момента се подкрепя от Запада.

Според него БСП също греши. "БСП бъркат, като не виждат това спокойствие и си въобразяват революционна ситуация. БСП печели това, че получава шанса да направи нещо като общ фронт. Ако на евроизборите останат 2 опции, някои сини хора, някои привърженици на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, протестно настроени хора да си кажат - избирам между по-малкото зло. По-малкото зло в момента е БСП, защото тя е остра, протестна и малко по-демократична на фона на ГЕРБ", даде пример политологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4516 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Гост

2019.02.18 | 19:20

25

А бе това спукано мъдо защо само го каните по студията да ръси червените си говнени мисли! Не сме толкова прости бе, червени боклуци! И ние вече ходим на Запад и гледаме какви нещастници сте мама ви да е.ба крадлива, изедническа! Вие, БСП-крадците, ни прокудихте извън България да сме роби мамицата ви гадна, мръсна лъжлива! Нито един от нас, които си изкарваме парите на запад с труд и пот, няма да гласува за мръсната ви партия! Само да можеме ще ви счупиме гадните празни глави!

поручик

2019.02.18 | 17:01

24

Нямало тежки драми заради вдигането на цените? Ти добре ли си? Миналата седмица се самозапалиха двама души, защото нямат пари за храна и лекарства. Това не е ли тежка драма бе боклук?

2019.02.18 | 12:29

23

ГЕРБ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СА В СЕРИЯ ОТ АВТОГОЛОВЕ.НЕ ЗНАМ КОЙ ГИ СЪВЕТВА,НО СТАНАХА ЗА БОЗА.ПРИЕМАТ?ОТМЕНЕТ ПРИЕТОТО?ТОВА Е КАТО ОНЯ ВИЦ,КЪДЕТО В СМЕТКАТА ИМАЛО ГРАФА-АКО МИНЕ.

2019.02.18 | 10:53

10

Не фалирахали и не ограбиха ли ДПС и ГЕРБ- КТБ.За да окрадат с ГЕРБ КТБ ДПС напусна кооалицията при Орешарски .Заради ДПС падна орешарски след което ограбиха КТБ

пурко

2019.02.18 | 12:14

22

На Нинова много и се иска подкрепа от ДПС за да управлява но не знае как да го стори.Нали е научена само да взема , не може да подаде ръка щото после трябва да си подаде и другото на Доган, а тя се има за морална,което пък буди само присмех и съжаление към нея....Макар че вече е въртяла гъза в СДС а после и в БСП за да се домогне и докопа де що може. Комунистите не са за жалене....

ххх

2019.02.18 | 12:04

19

Нещо си се объркал.Точно по времето на Орешарски стана и закриването на ТВ7 ,и нахлуването в КТБ с последвалите гръмки обвинения на Цв. Василев,и обявяването на КТБ във фалит.Знаем чий избор беше Орешарски,на Сергейчо Станишев дето не му стискаше,и кой го подкрепи да състави правителство. Знаем и кой предложи и избра Пеевски за председател на ДАНС-пак Сергейчо Станишев за да угоди на ДПС за подкрепата.Помним и любовната му целувка с Местан,да не би вие да сте забравили?Що си мислите че народа е безпаметен и можете с лека ръка да прехвърлите позора си върху другите?....

Данъкоплатец

2019.02.18 | 11:18

11

Не омаловажавай свирките на Лена-Офшорната! Що работа е свир(ш)ила под масата на Василев! Ами 25 000 000 за тех що е.бане са изели с тогавашния и пе.де.ра.ст СерГея! А ти, червено трол.че, симеоновско де.билче, гледай скоро да си намериш тайно местенце щото идва твоя ред!!

Н. Симеонов

2019.02.18 | 11:51

16

БСП направи много хубав ход- напусна парламента! Ако напусне и България ще направи най- голямото добро на народа!!! Пожелавам им да напуснат и Слънчевата система! Да им помогнем!!!

2019.02.18 | 12:08

21

Гласувам на всички избори срещу БКП-БСП-ДПС-ДС .Препоръчвам на всички да бъдят поне веднъж свободни от комунистическата напаст-когато гласуват.

2019.02.18 | 12:07

20

Това Галъп Интернешанъл не беше ли собственост на другарите ново-милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев? Тея са толкова "обективни", че няма накъде. И всичко което казват е "истина", Нали ! Да им вярваме, и да си изберем БСП отново. Да управляват с турците. Знаем какво могат. Да доизсмучат каквото могат. Бог да пази България от тези предатели!

2019.02.18 | 11:59

18

ПЪРДЯН СИМЕОНОВ Е ЧЕРВЕН, ТАКА ЧЕ ФАК ОФ

2019.02.18 | 11:57

17

Първане никога БКП-БСП не е била малко зло,напротив каквото и да говориш пред медиите тя винаги е била най-голямата напаст за България....

boiko

2019.02.18 | 11:41

15

Smradliv cherven politolog,njakoj mu plasta za lazite,koj li ste e?

ник

2019.02.18 | 11:40

14

Ако не си спомняте, Галъп Интернешънъл няма общо с истинската компания Галъп и незаконно използват името.

Добави коментар

Водещи новини