ГЕРБ и БСП в челен сблъсък за промените в ИК

  • 15 февруари 2019 18:40

  • 857
  • 3
ГЕРБ и БСП в челен сблъсък за промените в ИК
© Кадър - БНТ

Не сме се отказали от мажоритарния вот. Не мисля, че вдигането на преференциите прави невъзможно избирането по този начин. Ако един кандидат е добре подготвен и известен, не виждам проблем той да бъде избран с преференции. При нас няма спуснати кандидати. Нашите кандидати са най-добре подготвени и винаги са подредени така, че да работят най-добре за гражданите. Изключено е да говорим за "послушковци" при нас.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Анна Александрова, депутат от ГЕРБ. Заедно с нея гост беше и Пенчо Милков от БСП. Двамата коментираха приетите късно през нощта промени в Изборния кодекс. "Ние се борихме много силно да се запазят преференциите", заяви Милков. Нас не ни изненада позицията на ДПС, защото тя е ясна и категорична от много време. Нас ни изненада позицията на ГЕРБ. Те направиха невъзможно избирането с преференции. На последните избори 62% от хората са гласували с преференции. Аз също съм избран с преференции. Един от най-видните депутати на ГЕРБ - Спас Гърневски, също е избран с преференции. Хората губят вяра с това решение. Според мен те няма въобще да отидат да гласуват, след като не могат да го направят с преференции", каза още той.

"Няма нищо вярно в твърденията на БСП, че готвим фалшифициране на изборите. Това са несериозни изказвания. Не виждам по какъв начин с направените промени в Изборния кодекс ще се даде възможност за фалшификации", отговори Александрова.

"Управляващите не спазват закона. Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен. Така е записано в закона и ние трябва да го спазваме", обяви червеният депутат.

"От БСП трябва да се научат да четат законите докрай. Там ясно е казано, че толкова скоро преди избори съставът на ЦИК може да се запази. От март до май ще успеят ли да се обучат новите членове на ЦИК? Ако се стигне до криза, БСП ще понесат ли отговорност? Те трябва да спрат да обвиняват ГЕРБ за всичко. Те спечелиха изборите за президент с тази ЦИК, така ли фалшифицираме изборите?", попита Анна Александрова.

"Липсата на машинно гласуване създава драматични ситуации за манипулиране на изборите", категоричен беше Милков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
857 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
веселин василев

2019.02.15 | 20:20

3

Абсолютни кретени!!!!!

веселин василев

2019.02.15 | 20:18

2

Вие друга работа , освен да се джавката нямате ли си!!!!

СДС изтри мажоритарния вот от изборния кодекс

2019.02.15 | 19:34

1

за да не стане пак като с Радев - уж тетка Цецка беше сигурна, на циганите беше платено, ЦРУ помогна с пари и инсинуации, а победи Радев.

Добави коментар

Водещи новини