Красимир Каракачанов се срещна с министъра на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен

  • 14 февруари 2019 16:32

  • 391
  • 1
Красимир Каракачанов се срещна с министъра на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен
© Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността се срещна днес, 14 февруари, с министъра на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен. Разговорът се състоя в Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия, където се провежда редовната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Алианса. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната

Министър Каракачанов подчерта желанието на българската страна за интензифициране на двустранните отношения в областта на отбраната и по-конкретно – увеличаване на съвместните мероприятия между видовете въоръжени сили и участието на Германия в модернизацията на Българската армия.

Той акцентира върху възможността на участието на германски компании в процеса на модернизация на Военноморските сили и Сухопътните войски като посочи изискването при участие на чуждестранни компании в реализирането на проектите да бъде намерена формула за участие на български компании. Министър Каракачанов изрази готовност за интензифициране на сътрудничеството и по отношение на Западните Балкани, като посочи, че то би било от взаимен интерес.  

Министър Урсула фон дер Лайен изказа благодарност към България за отлично проведеното председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя сподели, че Германия проявява огромен интерес към Западните Балкани и че използването на българския опит и познание по темата ще бъде изключително полезно.

Министърът на отбраната на Германия изрази твърдата си убеденост, че е възможно по-активно включване на немски фирми в процеса на модернизация на българските въоръжени сили и заяви, че ще бъде направено всичко възможно за намирането на най-удачния и за двете страни вариант за съвместно сътрудничество, ако немските компании бъдат избрани за изпълнители на дадени проекти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ми време е

2019.02.14 | 18:13

1

Да подменим руските железа с оригинала. Като започнеш от т. н. Калшник и го заменим с Хуго Шмайзер. После следват Леопардите, че тези Т-та само бръмкат и пушат.

Добави коментар

Водещи новини