Каракачанов се срещна със своя грузински колега

  • 13 февруари 2019 18:31

  • 271
  • 0
Каракачанов се срещна със своя грузински колега
© Министерство на отбраната

Задълбочаването на сътрудничеството между България и Грузия в областта на отбраната беше акцент в разговорите на срещата на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министъра на отбраната на Грузия Леван Изория.

Тя се проведе днес, 13 февруари, в Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия, в рамките на срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Министър Леван Изория благодари на България за последователната подкрепа за суверенитета на страната му, както и за оказваната помощ по линия на НАТО, включително за ангажимента, който изпълняваме като посолство за контакт на Алианса. Той изрази убеденост, че отличното двустранно сътрудничество между България и Грузия ще продължи и занапред. Министър Изория сподели, че има съвпадение на интересите между двете страни по отношение на сигурността в регионален аспект.

Министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността потвърди пълната подкрепа на Република България към Грузия като подчерта, че страната ни винаги е била последователна в своята политика. Той изрази убеждението си, че тази политика ще остане неизменна и в бъдеще. Обърна внимание и на факта, че между България и Грузия винаги са съществували топли и приятелски отношения и наблегна на близостта между двата народа.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможностите за по-активно и задълбочено сътрудничество в областта на отбраната. Беше изразена готовност за провеждането на съвместни учения и споделянето на информация по редица въпроси от взаимен интерес, включително по отношение на региона на Черно море. Двамата министри на отбраната се договориха за взаимни посещения във възможно най-кратък срок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини