Каракачанов подава оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за циганите

  • 12 февруари 2019 13:25

  • 16559
  • 65
Каракачанов подава оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за циганите
© Novini.bg (архив)

Лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността обяви, че ако концепцията му с мерките за интеграция на циганите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

,,Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо", каза вицепремиерът и военен министър в интервю за "Евроком" по повод критиките на движението, което го обвини, че програмата му гази Конституцията.

,,Ако най-важният въпрос е, че ние изчезваме като нация, ако това наше виждане не се споделя от хората, с които управляваме, какъв е смисълът да продължаваме заедно?'', каза той по адрес на коалиционните партньори.

,,Аз не желая един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като държава след 1400 г.'', категоричен е Каракачанов.

Той все пак смята, че ще има подкрепата на кабинета и няма да се стигне до оставка. Даде да се разбере, че не е бил спрян, когато е информирал предварително и премиера, и министрите за оповестяването на концепцията и за внасянето й. Раздал я  е и на министрите за предложения.

Вицепремиерът обори критиците на документа, като поясни, че никъде няма противоконституционни нарушения на права.

По думите му така наречените "системни партии" много обичат да работят с този електорат по време на избори.

,,По един или друг начин да ги мотивират, било с обещание, било материално. Да, българските партии не желаят да губят електорат да гласуват за тях и в това е разковничето на проблема", коментира Каракачанов. Това е причината толкова години да не предприемат нищо, защото, по думите му, се интересуват от предизборния и следизборния си резултат, а не от проблемите на нацията.

,,За мен няма значение коя партия ще управлява, ако народът живее добре и сигурно. Нека да стане ясно на обществото кой има дупе да тръгне и кой не иска да го направи. Повече така не може да продължава", заяви вицепремиерът.

Той добави, че въобще не го притесняват онези, "които реват за правата на човека".

,,Защото това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 г. се добре се хранят с темата права на човека. Само че дезинтегрират държавата, разбиват чувството ни за национална общност и солидарност. И по този начин на гърба на българската държавност и нация си живеят добре в България'', каза той по адрес на ромските НПО и на БХК.

Каракачанов твърди още, че ако има репресивни мерки в тази концепция, то те са насочени не към циганите, а към държавната администрация, която не контролира и не следи изпълнението на законите. И даде за пример отсъствието от училище, измамите с ТЕЛК и източването на социалната система.

,,Истината е, че за циганските работи в България сме виновни ние, българите, години наред си затваряме очите, правим се на политически коректни'', заключи Каракачанов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
16559 65

Свързани новини

Коментари 65

Добави коментар
LindaCouch

2019.02.13 | 18:24

65

Изкарвам над $ 7k на месец на непълно работно време. Непрекъснато чувах други хора да ми казват колко пари могат да направят онлайн, така че реших да погледна в него. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.

Тук започнах.............>>>>>> w­w­w­.­W­e­­b­J­o­b­­3­3.­c­o­m

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.02.12 | 16:28

55

Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,но няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Партиец

2019.02.13 | 10:20

64

ся нали лапаш портокали на корем, ко ревеш? И си кат маймуна, ама социално осъзната. Бегай при циганите да те онождат и да ядеш банани.

2019.02.12 | 19:28

62

"БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ", много се разминаваш с фактите(от близкото минало) и/или прекаляваш с "белото прахче"!

Нали знаеш, че циганите са основния електорат на герб и за това "безпристрастната" власт не ги закача?

2019.02.12 | 19:35

63

Махайте се ! Кой знае каква е ползата от вас обединените идиоти??

2019.02.12 | 17:56

61

К.а.р.а.к.а.ч.а.н.о.в, а.к.о н.е т.е п.о.з.н.а.в.а.х и н.е з.н.а.е.х п.о.з.и.ц.и.я.т.а т.и о.т.н.о.с.н.о п.р.е.в.ъ.о.р.ъ.ж.а.в.а.н.е.т.о н.а В.В.С, б.и.х к.а.з.а.л, ч.е Т.О.В.А Е Д.О.С.Т.О.Й.Н.А П.О.З.И.Ц.И.Я Н.А Е.Д.И.Н И.С.Т.И.Н.С.К.И Б.Ъ.Л.Г.А.Р.И.Н!
О.Щ.Е П.О Д.О.С.Т.О.Й.Н.О Щ.Е Е Д.А И.З.П.Ъ.Л.Н.И.Ш ОБ.Е.Щ.А.Н.О.Т.О.! С.и.л.н.и д.у.м.и, д.а.н.о н.е о.с.т.а.н.а.т в.ъ.в в.ъ.з.д.у.х.а.

Ех, думи, думи

2019.02.12 | 17:54

60

Едно е да говориш, че си готов да подадеш оставка и да минеш в опозиция,

друго е да говориш, че ще да подадеш оставка и да минеш в опозиция,

а трето и четвърто е да го направиш!

Филип Тотю

2019.02.12 | 17:19

59

Шкимбе Войвода да подава оставка и да оди у Северна Македония. Да ги обучи там как се продават паспорти, как се дърпат баби и да интегрира северно македонскити роми. Ай чиба каракачанско куче ниедно.

Не на расизма

2019.02.12 | 16:00

51

Дейба твойта майка свинарска, свиня мръсна

1

2019.02.12 | 17:10

58

Турците да си вървят в ТУРЦИЯ ЦИГАНИТЕ да вървят в европа,кадето и да ида каквото и да върша навсякаде се зблъсквам с циганската МЪРША-бах му маиката ве кво става ТУК ТАЗИ ли ДЪРЖАВА създаде АСПАРУХ

2019.02.12 | 17:05

57

Много богат речник имаш бе лайняр.

боби

2019.02.12 | 16:35

56

Г-н Каракачанов напълно те подкрепям! Циганите вече 30 години си живеят обгрижвани от държавата и институциите, не ги закачат за нищо, източват социалната ни система яко!! Интеграция никаква. Има едни цигански барони и НПО-тата, коите живеят в замъци и контролират незаконните дейности на циганите и крадат европарите за интегриране!!Време е за разплата с тези бандити и убийци на възрастни хора и жени!

zzdravkozarkov7

2019.02.12 | 16:22

54

СПОКОЙНО КОЛЕГА , АЗ ВИ ПОДКРЕПЯМ

Димитър

2019.02.12 | 16:07

53

Аз ще си подам оставката е едно, а смятам да я подам е мнооого по-различно-така се плашат гаргите! Накратко-няма да има оставка и думите са кьор фишек!

Добави коментар

Водещи новини