Станишев: ГЕРБ да се готвят за четири вота на недоверие

  • 08 юни 2011 13:04

  • 723
  • 1
Станишев: ГЕРБ да се готвят за четири вота на недоверие
© Булфото

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви, че тема на разговорите е била продължаване на консултациите по вота на недоверие.

Червеният лидер заяви, че има пълно единодушие, относно инициативите и действията на опозицията.

„Всъщност управляващите ги очакват четири вота на недоверие – два от опозицията и два вота от българските граждани – на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и местните органи за самоуправление. Без съмнение, има пълно основание за вот за недоверие за цялостната политика на този кабинет - към философията на това управление, към едноличния режим, който се установява”, посочи Станишев.

Станишев заяви, че има пълно съгласие между Коалиция за България и ДПС такъв вот да има.


Станишев обясни, че чисто технически - не искат да оставят управляващите на спокойствие. По думите му - един вот за цялостна политика затваря възможността за вотове по отделни проблеми. Станишев обясни, че затова първият вот ще бъде за провала на антикризисната политика и тежките последици за хората – икономическите, социалните, духовните резултати са по-скоро негативни.


Според Станишев за последните две години има срив във всички сфери и няма как да се приеме кухата теза на правителството, че кризата била виновна. Той обясни, че при тази криза Германия има растеж 2,3%.


Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза още, че няма да преговарят с "Атака". Станишев каза още, че няма отговор от страна на Синята коалиция. Той посочи, че целта на вота на недоверие е това правителство да падне и да има предсрочни избори по възможност три в едно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
723 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
айдук

2011.10.31 | 15:21

1
Когато бяхте на власт опозицията неможеше да гъкне от вас. Всички подадени вотове ги анулирвахте преди да влезнат в залата били неправилно съставени и други подобни глупости. Особено активен в това отношение беше вашия Пирински.Тогава вашият върховен съд каза, че опозицията имала право на вот чак шест месеца след предишния вот. А сега същият тозио съд постанови, че вот може да се иска по всяко време, преди да е минало шестте месеца

Добави коментар

Водещи новини