Майдел: Подобряването на образованието изисква последователност

  • 11 февруари 2019 12:44

  • 342
  • 1
Майдел: Подобряването на образованието изисква последователност
© ПП ГЕРБ

Виждат се първите резултати от политиката на правителството през последните две години за подобряване на образованието. За да продължат, трябва последователни и систематични усилия, които само ГЕРБ може да осигури. Това е първата политическа сила, която осъзна, че образованието е в основата на всички позитивни процеси в едно общество и предприе конкретни мерки за повишаване на качеството му. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на първото събитие от платформата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“, проведено във Велико Търново на 11 февруари 2019 г.

„Качественото образование е шансът на България да бъде развита, технологична държава, а младите й хора да са в крак с времето. Затова в рамките на Сдружението „Образование България 2030“ проследяваме тенденциите в образованието, информираме българското общество за проблемите и развитията в сферата, популяризираме добри практики и се застъпваме за системни политики и устойчива промяна на образователната среда. Това е уникална по рода си мрежа, обединяваща големи бизнес компании, хора от системата на образованието и членове на гражданското общество в името на по-качественото образование у нас“, допълни Ева Майдел, която е инициатор и съосновател на Сдружението „Образование България 2030“.

В първия граждански диалог „Европа в нашия дом“ във Великотърновския университет участваха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, зам.-министрите на образованието Деница Сачева и Таня Михайлова, както и Галя Захариева, Венка Стоянова, Станислава Стоянова и Таня Петрова от образователната комисия в Народното събрание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.11 | 13:03

1

Подобряването на образованието изисква поне още 100 години... С олигофренското мислене на управляващите, а и на народът който ги избира не може да стане по бързо.

Добави коментар

Водещи новини