Ева Майдел: Българите имаме талант, трябва да мислим дългосрочно и градивно

  • 08 февруари 2019 10:44

  • 338
  • 2
Ева Майдел: Българите имаме талант, трябва да мислим дългосрочно и градивно
© ПП ГЕРБ

Българите имаме много таланти – предприемачи, изобрететели, артисти и спортисти. За да превърнем страната ни в място, в което се живее още по-добре, трябва да мислим дългосрочно и да действаме градивно. Всеки с ежедневните си действия може да допринесе за повишаване на стандарта на живот в своя квартал и град. Това са основните изводи от днешния разговор с великотърновци за мечтите и успеха. Радвам се, че първото издание на българска земя на инициативата. Моята мечта се проведе именно в старопрестолната столица. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на конференцията „Моята мечта за моя град“, която се проведе във Велико Търново на 7 февруари 2019 г.

„Мечтата ми за моя град не е по-различна от тази на всеки друг наш съгражданин – Влико Търново да се превърне в модерен европейски град, в който младите да се реализират успешно. И през  последните години с екипа ми работим постоянно за реализирането ѝ. За седем години има над 150 милиона лева инвестиции, привлечени и вложени в градската среда, инфраструктурата – пътна, туристическа, образователна, социална, здравна, спортна.  Туристите стигат 1 милион годишно, инвестициите растат, разкрити са стотици нови работни места, отварят нови производства – високотехнологични и екологични. През последните години Велико Търново става лидер в областта на хранително-вкусовата и преработващата промишленост. Градът вече е с рекордно ниска безработица, с рекордна раждаемост – над 3200 бебета от 2016 година досега“, заяви кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, който е съорганизатор на събитието заедно с Ева Майдел.

„Моята мечта за България е да я направя силициевата долина на Европа“, заяви предприемачът и програмист Светлин Наков, който е родом от Велико Търново. Той допълни, че образованието и предприемчивостта са ключът към успеха на всеки, а развитето на всеки град се базира на  силата на способността да се реализира потенциала от будни млади хора, какъвто е случаят с Велико Търново и местната дигитална общност, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. 

„В Търново имаме голяма и активна дигитално-предприемаческа среда. В Клуба на програмистите имаме над 1000 регистрирани членове. Ще се радваме да намерим път за по-активна работа с училищата в града, за да разпалим интереса на младите към технологиите в ранна възраст“, заяви Невен Боянов, председател на Клуба на програмистите във Велико Търново. Той се фокусира върху ролята на браншовите организации, в частност ИТ и предприемаческите клубовете в страната, за развитието на  всеки регион.

„Моята мечта за България“ е ежегодна конференция, която се провежда в Брюксел по инициатива на евродепутата Ева Майдел. Тя среща млади българи от цяла Европа с успели примери за подражание.

Участници са били главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, алпинистът Боян Петров, предприемачите Елена Маринова, Боян Бенев, Никола Янев и Любомир Янчев, изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева. Заедно те обсъждат ясна визия за бъдещето и просперитета на България и начините да работят заедно за постигането й.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2019.02.08 | 10:55

2

Простата и грозна герберска курва Ева Миндил!

2019.02.08 | 10:45

1

Пак това протеже на тъпия физкултурник ли ???

Добави коментар

Водещи новини