ГЕРБ и БСП влязоха в пореден спор. Скараха се кога Борисов ще осъди Борисов (видео)

  • 06 февруари 2019 11:26

  • 2190
  • 10
ГЕРБ и БСП влязоха в пореден спор. Скараха се кога Борисов ще осъди Борисов (видео)
© БСП/ Иван Йочев

ГЕРБ и БСП влязоха в пореден спор по време на дебатите по годишния доклад на министъра на правосъдието по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу Република България за 2017 г.

„Питам премиера кога ще заведе дело срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за това, че заради него бяхме осъдени в Страсбург за 55 хил. евро“, каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

„Докладът, който гледаме днес, не е нито формален акт, нито поредният доклад. Този документ засяга основите на обществените ни отношения и един дълбок проблем на правовата държава. Има три проблема в доклада и по тази тема и едно решение. Трите проблема са следните. Първо, овластените от вас управляващи ви отнемат права. Тези, които вие сте овластили да управляват, ви отнемат права. Вторият проблем, вие си плащате за това, защото след като ви отнемат права и ни осъдят в Страсбург, всеки един от вас плаща това обезщетение - този с минималната заплата, този със средната заплата и този, който живее на прага на бедността. Третият проблем е, че тези управляващи остават безнаказани. Има едно решение и то е разписано отдавна в български закон. В този закон пише, че този, който е причинил вреда умишлено или груба небрежност на държавата и на гражданите чрез незаконосъобразни действия или бездействия при или по повод изпълнение на служебните му задължения, трябва да носи отговорност като плати от джоба си“, заяви още лидерът на БСП.

По думите ѝ, когато един политик или държавен служител погази правата на хората, но знае, че трябва да плати от джоба си, ще се замисли дали ще го направи. „Г-н премиер питам ви, кога ще заведете дело срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради това, че заради него бяхме осъдени по едно дело за 55 хил. евро. Искаме да знаем кога ще има дело Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Или г-н Борисов, кога ще изпълните закона и кога ще заведете дело срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за 6 дела, по които сме осъдени за 120 хил. евро. Интересно ще е Борисов срещу Цветанов, но в името на народа, защото така пише в закона, а не защото имаме лични отношения към тези неща“, допълни Нинова. „Бъдете смели и си пазете правата“, обърна се лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за към българите. Тя пое ангажимента, че ако БСП спечели изборите ще заведе искове срещу тези, които са отнели правата на българите.

В отговор на въпроса Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че такова дело Борисов срещу Борисов ще има, когато самата Нинова осъди себе си за „Техноимпекс“.

„Когато вие осъдите Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в за „Белене“ и процедурата, тогава питайте кога Борисов ще съди Цветанов“, добави той. „Явно от вчера сте в процес на правна ескалация на разнообразни тези“, каза той и уточни, че е редно като юрист да цитира правилно нормативния акт, на който се позовава. „Бих искал да ви попитам за следното. Внушавате на българските граждани, че видите ли тези решения на Европейския съд не се изпълняват. От кого не се изпълняват? От българската правосъдна система, от изпълнителната власт? От субекта хикс? От кого не се изпълняват?“, попита още Данаил Кирилов.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за веднага му отговори: „Г-н Кирилов основни неща от първи курс на Юридическия факултет на СУ ще ви кажа. Първо, кой трябва да заведе тези искове и да плати парите? Учи се още в първи курс. Когато държавата плаща обезщетенията, тя завежда регресните искове. Конкретно в българските закони е записано, че това го прави министърът на финансите, по решение на Министерски съвет и по указание на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Така че Министерски съвет и Борисов да вземат решения, да възложат на министъра на финансите и той да заведе иск срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г“, каза още Нинова.
По думите ѝ всички други шикалкавения са приказки на вятъра и бягане от отговорност. Българското законодателство трябва да се спазва, а не да се заобикаля, категорична бе тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2190 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
даааа

2019.02.06 | 12:04

1

червената наглост е безгранична,няма по големи наглеци от червените катили!!!!!!!

Киро

2019.02.06 | 19:10

10

Червените нагли катили трябва да си ходят. Време е ОПГ герб да сдаде власта.

Въййй

2019.02.06 | 12:42

3

Нещо се обърках за кого говориш,за червените ,червените или старите червени,само дето сега са демократи????

Данъкоплатец

2019.02.06 | 15:56

9

А бе Позитански шизо.фре.ници де я Лена-Офшорката! Де се скри тая гро.зна кле.ве.тничка! Чакаме да се произнесе за отправените от Про.ку.рат.урата обвинения за пре.стъпна дейност! Колко данък е плащала на месечната си заплата от 12 700 лева! Откъде са 1 000 000 лева, с които САМО ТЯ се е разпореждала! Айде де Ленче, нали си много "честна"! Или и Ти като всички чер.вени К.урви си "честна" само в ушите, а и там не сигурно дали многобройните ТИ другари не са си муш.кали ря.заните п.иш.лета!

Калинко

2019.02.06 | 12:32

2

За каква наглост се говори,когато фактите са налице,къде са милиардите заеми,взети от шайката,защо държавата плаща скъпо и прескъпо за осъждането и в Страсбург по какви ли не поводи,а няма никой виновен,венецуелците живеят по добре от нас,поне си отстояват интересите на улицата

Евала Калинко

2019.02.06 | 15:11

8

Калинко бре, красний боецо - ми ти що са крииш кат мазен плъх у топла маза, ми не скочиш и поведеш ората на улицата? Че те само теб чекат - буйния червен лъв, та да залеят улици и площади, и воглаве с Нинова да завладеят света. Па тогава да се запитат кат защо таз китна социалистка хем гали на хората козичките по селата, хем има парите да изпраща собствената си челяд да учи в прогнилия американски край, а не нейде на изток. Те ти една рубла за тоя пост, товарищ плиткоумний.

Въййй

2019.02.06 | 12:43

4

Ще ни съдят,какво стана с Баневи ??? Иначе Боко се хвали на ляво и на дясно как нямало корупция как всичко било 6 че и нагоре. Всичко е само думи и прах в очите.

мама

2019.02.06 | 14:09

7

Омръзна ми да я гледам тай развилняла се
социалистка. Разкарайте я вече.

Петрова

2019.02.06 | 13:47

6

Омръзна ми да гледам тая запотена и зачервена климактеричка-истеричка и да и слушам фалцета. Лъжла и крадла.

2019.02.06 | 12:51

5

Ах колко е отчаяна ГОВНЕлия, след като прилага вече елементарна и примитивна реторика! И аз питам: Кога ти Приватизаторке, като в.ож.д на социалистическата Партия ще осъдиш крад.ливата капиталистка Нинова и ще сезираш Проку.рат.ура за из.мам.ната Ти приватизация на милионно тежкото предприятие Техноимпекс!

Добави коментар

Водещи новини