За Корнелия Нинова, политико-олигархичните обвързаности и спомена за Техноимпекс

  • 11 януари 2019 16:23

  • 6892
  • 39
За Корнелия Нинова, политико-олигархичните обвързаности и спомена за Техноимпекс
© Булфото (архив)

Лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в обичайния си агресивен стил отново отправи остри критики срещу управляващите. Стори го чрез декларация в началото на зимната политическа сесия.

Този път обаче с някои конкретни обвинения тя е на ръба на закона, а вероятно и отвъд него, независимо от депутатския си имунитет. Тя обвини поименно 5 големи пътнотранспортни фирми, че са в политико-олигархични обвързаности с властта. А това значи ни повече ни по малко – мафия, пише vevesti.bg.

Ето точния цитат:

„Всички знаем какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите. Някъде си ги говорим по кабинетите тези неща, но мисля, че е време да се чуят от тук и поименно – имената на тези обвързаности. Те са –  1,350 млрд, извън закон и ред за „Пътностроителна техника Груп“, на „Главболгарстрой”, „Хидрострой”, ”Пътстрой-92” и „Трейс груп”.  Ето ги имената и лицата на политико-олигархичните обвързаности“.

И това го казва една бизнесдама от миналото, оглавила РМД-приватизационна сделка /Техноимпекс/ която собствените ѝ съпартийци слагат в графата на „разбойническо-ментърджийската“ приватизация. Същата дама, която нямаше да получи и парче от тортата на разграбването, ако не беше в политико-олигархични обвързаности с тогавашното ръководство на СДС.

И ако не се ползваше с неговото доверие, разбира се, там самаряни нямаше. И никога не е имало.

За да се защити самата тя, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за превърна в политическа опорка принципа: „Каквото било-било,, всички съгрешихме, сега сме преродени и честни и започваме борба с мафията…“

С това нелепо обяснение тя отказва да поеме отговорност не само за миналото на партията си /вместо това носи цветя на паметника на Тодор Живков/, но и за последните управления на столетницата – Лукановата зима, Виденовата хиперинфлация и безвремието при Орешарски.

Нито за спрените на два пъти еврофондове, нито за Батко и Братко, нито за най-голямата предизборна фалшификация – Костинброд…

Само че казано е: „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме“. А Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за има много грешно минало. И в областта на бизнеса, и в областта на политиката. Дори беше уволнявана по подозрение в корупция… Шарланджиева, „Фронтиер“, Красимир Георгиев и едно досъдебно производство дали й говорят нещо? Затова сега и не може да понася Станишев.

Крайно агресивният тон в декларацията на БСП, както споменахме, не е учудващ. Нинова със зъби и нокти, с ярост и лъжливи обвинения ще се опита да натрупа политически дивиденти в тази година на два национални избора. Защото знае, че загуби ли ги, губи и лидерското място в БСП. За нея е въпрос на живот и смърт да превърне евровота в своеобразно вътрешнополитическо гласуване против ГЕРБ и лично против Борисов.

Тази стратегия отдавна е разгадана, но е пошла и безотговорна.

Но ставаше дума за конкретиката. Нямам съмнения, че ако са се почувствали обидени и оклеветени, пътностроителните фирми ще си потърсят правата в съда, а дали ще протестират пред парламента си е техен избор.

Тук само искам да напомня, че младежкият лидер от БСП-Казанлък Георги Михов летя по магистралата с 300 км/ч.

Не ги ругайте, а се благодарете на тези пътностроителни фирми, построили за вашите младежки бабаити не магистрала, а автомобилна писта.

Последвайте канала на

Novini.bg
6892 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
Анонимен

2019.01.12 | 21:13

39

Единение казва герб, а именно от ТЯХ започна разединението__вярвахме за синята идея.. гласувахме и кво само техни хора на хранилка, по зле стана и от диктатурата на БАЙ Тошо, мнение на мнозина малки, и те бяха, ама Късмет от цц и бб, карай да върви, идва ни в повече простотията

.

2019.01.12 | 21:05

38

На герк или ОП ще повярва народа, а и на бсп, но сега са първите на власт, кога съборите на циганските барони замъците,

Перник

2019.01.12 | 16:53

37

Поздравления за Борисов. Появи се на точното място в точното време. Да бъде жив и здрав . България го подкрепя !!!

2019.01.12 | 14:22

36

Толкова ли умеете само глупаци и толкова ли ви е интелектуалния капацитет ??? Дайте нещо ново а не стари претоплени манджи !!! Както казваше Р. Ралин - по- страшно от спин и по жилав от рака си остава ПРОСТАКА .

ХА ХА ХА ХА

2019.01.12 | 14:15

35

Строителната мафия пак и бръкнаха отзад . Бързо излизайте пак с техниката !!!

РМД

2019.01.12 | 10:53

34

РМД-цето на Нинова (ако въобще е станало както ни го представят, тя на практика не е вършила нищо НЕЗАКОННО) е капка в морето, в сравнение със ЗВЕРСКИТЕ кражби, свързани със стротелството на пътища и санирането, което със сигурност е незаконно и ОПАСНО за живота на хората (Своге, паднали изолации и други). А Костинброд беше измама, готвена от ГЕРБ!

ivan

2019.01.12 | 07:59

33

Evala na ogromnoto 4uvstvo za humor na muja koito spi s taq.

2019.01.12 | 05:42

32

А бе хора, за какво БСП става на въпрос. В момента такава партия няма - само абривиатурата и е останала. В момента има лидерската партия на Корнелия Нинова. Всички гласуващи за тази партия - всъщност гласуват за личното облагодетелствуване на въпросната дама....

Умник Гюро

2019.01.12 | 05:41

31

Другарката Курнелия Решетникова-Импексова скри визията за България в огромния си, крадлив, комунистически г.ъз. Там изчезнаха мечтите на българския народ за по-добър живот.

2019.01.11 | 23:59

30

А мислите,че това ,което е в София е и в провинцията,знаете ли как се живее там,без детски градини и училища,без фелдшер,а да не говорим за лекар,лекарства няма откъде да си купят,да отидат до общината за такива ползуват таксита макар че доходите им са минимални,колко от тези спортни зали се напълниха с деца -малко,защото те децата ни заедно с родителите преминават терминал 2 и ги виждаме по скайп.За кметовете да не говорим-получават големи заплати,работят си по фирмите,които "уж" не са техни,назначават родата и верните на ГЕРБ на работа и така годините си минават,но проблемите се задълбочават

Добави коментар

Водещи новини