Сотир Цацаров и министър Маринов са на работно посещение в ОАЕ

  • 05 февруари 2019 13:49

  • 645
  • 1
Сотир Цацаров и министър Маринов са на работно посещение в ОАЕ
© Пресцентър на прокуратурата

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, са на работно посещение в Обединените арабски емирства по покана на главния прокурор на ОАЕ, д-р Хамад Сайф Бин Мусалам Ал Шамси. Целта на посещението е обсъждане на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на тероризма и престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По време на двустранната среща с д-р Ал Шамси на българската делегация бе представена подробно системата за управление на наказателни дела на ОАЕ, която обединява информацията на полицията, различните прокурорски органи и наказателните съдилища в страната.

Обсъдени бяха общите и различните аспекти в структурата и дейността на прокуратурите на двете страни, като бе изразена обща готовност за развиване и задълбочаване на директните контакти и сътрудничеството по конкретни въпроси от взаимен интерес. Постигнато бе съгласие за подготовка и подписване в най-кратки срокове на меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни.

В рамките на посещението бе проведена и среща с Н. В. шейх Сайф Бин Зайед Ал Нахаян, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи на ОАЕ. Като общи приоритети на двете страни бяха посочени противодействието на тероризма и екстремизма, както и противодействието на престъпления, извършвани от гражданите на едната държава на територията на другата.

Постигнато бе съгласие за своевременен обмен на информация по конкретни разследвания на двете страни. Обсъдени бяха възможностите за обмен на опит на експертно ниво по различни направления на дейност. Подчертано бе значението на провеждащата се в момента в Абу Даби международна конференция на всички световни религии с участието на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Общо е виждането, че различните религии не могат да бъдат оправдание за извършване на терористични дейности. Конференцията на религиозните водачи е пример за това как религиите и хората трябва да се обединят около постигането на мир, толерантност и спазване на общочовешките ценности. Отправени бяха покани за ответни посещения в България на министъра на вътрешните работи и главния прокурор на ОАЕ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
645 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXXXX

2019.02.05 | 14:20

1

На работна Екскурзия с парите на Българският народ !!!!

Добави коментар

Водещи новини