Младен Маринов и министърът на имиграцията и интеграцията на Дания посетиха ГКПП Капитан Андреево

  • 30 януари 2019 14:07

  • 541
  • 2
Младен Маринов и министърът на имиграцията и интеграцията на Дания посетиха ГКПП Капитан Андреево
© МВР

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания Ингер Стьойберг посетиха ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място българският вътрешен министър запозна колегата си  с мерките, които България предприема за охрана на външната граница на ЕС. Те бяха придружени от директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков. „Управлението на миграционните процеси е много важно за сигурността на цяла Европа. Нашата цел е да покажем на партньорите от ЕС, че гледаме сериозно на задачата, която България има и охранява надеждно външната граница на ЕС“, подчерта вътрешният министър Маринов. В този смисъл той отправи благодарност за подкрепата на Дания за присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство.

На терен датската делегация се запозна с всички технически и възпрепятстващи съоръжения, част от тях изградени с помощ, отпусната от Европейската комисия. В реално време бе демонстрирано как взаимодействат служители и представители на министерствата на Гърция, Турция и България. „Тристранният център, който действа на КПП Капитан Андреево е добър модел за работа, който дава реални резултати при противодействие не само на миграцията, но и в борбата с контрабандата и трансграничната престъпност“, отбеляза министър Маринов и отчете: Към  момента отбелязваме ниско ниво на миграционен натиск и това е благодарение както на работата на българските институции, така и на добрата ни комуникация с турските и гръцките ни колети.

По отношение на инженерното съоръжение, изградено на голяма територия в различни по трудност райони, Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, посочи, че към  момента цялото съоръжение е в изправност. При установяване на нарушени участъци по различни, независещи от нас причини, незабавно биват подавани сигнали до областните управители, които имат ангажимент по поддръжката му. А до отстраняването на проблема, охраната се усилва с технически средства и физическо присъствие, така че да не се допусне слабост в цялата система. Видеонаблюдението работи и в момента се надгражда последния модул за сензорното обезпечаване – допълни вътрешният министър на България.

Министърът на имиграцията и интеграцията на Кралства Дания Ингер Стьойберг подчерта огромната работа, която върши страната ни в полза на Европа: Като страна на първа линия, България поема задачи, за да гарантира сигурността на външна граница на ЕС. Моето впечатление е, че работата върви много добре, извършва се по много професионален и ефективен начин. По думите й, осигурено е надеждно оборудване, гарантирано е и много добро сътрудничество с останалите страни и с Фронтекс.

В рамките на визитата в България датската делегация посети ГД „Гранична полиция“ и се запозна с дейността на главната дирекция. На терен гостите направиха преглед на ситуацията по българо-турската граница и посетиха Тристранния контактен център Капитан Андреево. Страните обмениха виждания по отношение на общото европейско решение за миграцията, обсъдени бяха и теми, свързани с укрепването и разширяването на Европейската агенция за гранична и брегова охрана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
541 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.01.30 | 14:15

1

inger kak si moito momiche gledam che si lubopitna i as sum lubopitem samo za edno imali pretencii golfadghiite durtia i po mladia

веселин василев

2019.01.30 | 14:55

2

Ти можеш ли да пишеш на български!!!

Добави коментар

Водещи новини